“Τώρα πρέπει να τρως για δυο.” Ή μήπως όχι;

“Τώρα πρέπει να τρως για δυο.” Ή μήπως όχι;

landscape-1444900620-g-pregnancy-519697671

Από τότε που έμαθες ότι είσαι έγκυος, η όρεξή σου σαν να αυξήθηκε ή μήπως είναι ιδέα σου; Όλοι σου λένε ότι τώρα πρέπει να τρως για δύο. Έχουν δίκιο ή ανακυκλώνουν ένα μύθο;

Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν σχετικά με την περίοδο της εγκυμοσύνης. Δική σου υποχρέωση είναι να φιλτράρεις την αλήθεια τους και να κρατάς μόνο αυτή χωρίς να παρασύρεσαι από ψευδή τσιτάτα.

Το βασικό είναι να καταλάβεις πώς τρέφεται το έμβρυο που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά σου. Η τροφοδοσία του γίνεται μέσα από τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο. Ο πλακούντας αντλεί από το αίμα σου τις θρεπτικές ουσίες και το οξυγόνο ενώ ο ομφάλιος λώρος είναι ο μεταφορέας τους.

Γιατί να επιλέξουμε στέβια αντί για ζάχαρη

Το δεύτερο βασικό είναι να αναγνωρίσουμε και επιστημονικά ότι ο οργανισμός μιας εγκύου έχει ανάγκη από περισσότερες θερμίδες μετά τη 16η εβδομάδα κύησης. Η όρεξή σου αυξάνεται γιατί είναι να σαν σου λέει ο ίδιος ο οργανισμός σου να τον ταϊσεις περισσότερο.

Πώς μεταφράζεται το “περισσότερο φαγητό”;
Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα στην οποία μπορείς να πέσεις. Το ότι έχεις ανάγκη περισσότερες θερμίδες δεν σημαίνει ότι μπορείς να πέσεις με τα μούτρα σε ένα ταψί μπακλαβά επειδή «τώρα τρώω για δύο»! Οι θερμίδες που πρέπει να παίρνεις παραπάνω είναι 200-300 που ισούνται με 2-3 φρούτα ή λίγο ψωμί με τυρί ή ένα υγιεινό smoothie.

Αν καταφέρεις να περιοριστείς σε αυτό τον εξτρά αριθμό θερμίδων, δεν θα επιβαρύνεις το σώμα σου με περιττά κιλά που δεν θα φεύγουν από πάνω σου με τίποτα! Το νου σου!

faysbook.gr

Όταν η μητέρα είναι χορτοφάγος

Δείτε ποιες τροφές μεγαλώνουν… ψηλά παιδιά!