Τραγανές βάφλες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά συνταγής

1-1/4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

1 μπαστούνι (125 γραμμ.) βούτυρο

2 φλ. . Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

1½ κ.γ. ζάχαρη

1½ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. Μαγιά Στιγμής

2 αυγά

1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 Για την καραμέλα γάλακτος

1/2 φλ. Καστανή Ζάχαρη

2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

Λιώνουμε το γάλα με το βούτυρο σε κομμάτια, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπόλ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα. Ρίχνουμε ½ φλ.τσαγ μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες, αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν τραγανές.

πηγή: argiro.gr