Τρεις μεγάλες κατηγορίες συμπτωμάτων της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος

Τρεις μεγάλες κατηγορίες συμπτωμάτων της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι περιπτώσεις αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος έχουν διπλασιαστεί.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

[babyPostAd]Η εν λόγω αλλεργία αντιπροσωπεύει το 13% των τροφικών αλλεργιών σε παιδιά.

Πώς θα αναγνωρίσουμε τη συγκεκριμένη αλλεργία;

Οι ενδείξεις της ποικίλουν και παρουσιάζουν πολλά κοινά με άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Οι τρεις μεγάλες κατηγορίες συμπτωμάτων της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος είναι:

• Δερματικές: Κνίδωση, έκζεμα, κοκκίνισμα ή ωχρότητα της επιδερμίδας, οίδημα.
• Πεπτικές: Αναγωγή γάλακτος (γουλιές), εμετοί, δυσκοιλιότητα, χρόνιες διάρροιες (στα βρέφη), κοιλιακοί πόνοι (στα μικρά παιδιά).
• Αναπνευστικές (στο 20% με 30% των περιπτώσεων): Βήχας με συριγμό, άσθμα, δυσκολία στην αναπνοή.
Πολύ πιο σπάνια, ευτυχώς, εμφανίζεται αναφυλαξία (σοβαρή διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος σε συνδυασμό με απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης) η οποία απαιτεί άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες του γιατρού ή του παιδιάτρου, είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση μιας πλήρους εξέτασης για αλλεργίες σε κάποιον ειδικό αλλεργιολόγο.

Πηγή:baby.gr