Τρεις προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις τις ημέρες των διακοπών

Δες τρεις προορισμούς που θα μπορέσεις να οργανώσεις μία απόδραση για εσένα και την οικογένεια σου!

οικογενειακές αποδράσεις

Το να έχεις οικογένεια είναι το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου. Το να έχεις μεγάλη οικογένεια, είναι ακόμη καλύτερο. Όμως, μέσα σε όλη αυτή την ευτυχία, υπάρχουν κάποιες μικρές δυσκολίες, όπως αυτή των ταξιδιών. Δύσκολα πλέον, θα αποφασίσετε να κάνετε κάποιο μεγάλο ταξίδι στο εσωτερικό και ακόμη πιο δύσκολα στο εξωτερικό. Για αυτό και οι κοντινοί προορισμοί με το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη δυνατή λύση, για να περάσουν όλοι καλά στο χαμηλότερο δυνατό κόστος!

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις τρεις προορισμούς που θα μπορέσεις να οργανώσεις μία απόδραση για εσένα και την οικογένεια σου!

Κύμη, Εύβοια

Η Εύβοια είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που θέλει να πάει μια εκδρομή κοντά στην Αθήνα αφού απέχει μόλις 1,30 ώρα από το κέντρο. Η Χαλκίδα φημίζεται για τα θαλασσινά της και η Ερέτρια για τα καλοκαιρινά της θέρετρα. Όμως, η Εύβοια είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Είναι τα μικρά χωριά της που βλέπουν Αιγαίο με έναν συνδυασμό πράσινου και θάλασσας. Ένα τέτοιο χωριό είναι και η Κύμη.

1

Σπέτσες, Αργοσαρωνικός

Το πιο όμορφο και γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού είναι μόλις 3 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, το οποίο και αφήνεις στην απέναντι πλευρά της Πελοποννήσου, στην Κόστα και περνάς απέναντι με το καΐκι. Εκεί θα κάνεις βόλτες με το ποδήλατο, το μηχανάκι ή τη γουρούνα και τις άμαξες. Εάν θέλεις περπατάς από το Παλαιό Λιμάνι στην Ντάπια –που είναι το κέντρο του νησιού ή η αγορά όπως θα λέγαμε- και από την Ντάπια στην Κουνουπίτσα, το βόρειο σημείο του νησιού. Ο γύρος με το μηχανάκι είναι μόλις 45 οπότε καταλαβαίνεις, πως το καταπράσινο αυτό νησί είναι αρκετά μικρό για να το δεις όλο.

2

Ναύπλιο, Πελοπόννησος

Η χρωματιστή πόλη του Ναυπλίου βρίσκεται σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσεις το πρώτο παγωτό του χρόνου αλλά και να βγάλεις τις πιο γραφικές και ειδυλλιακές φωτογραφίες για το οικογενειακό άλμπουμ. Εκδρομή στο κάστρο, βόλτες στη σπηλιά και ανάβαση των σκαλιών, θα μάθεις τα παιδιά σου ιστορία αλλά εάν έχει και καλό καιρό θα ευχαριστηθούν το παιχνίδι στις μεγάλες πλατείες της περιοχής.  Για εσάς θα έχει όμορφα σπίτια, εξαιρετικά τοπία και φανταστικούς μεζέδες με τσίπουρα δίπλα στη θάλασσα ή σε κάποιο ψαγμένο μαγαζί σε σοκάκι.

96d4cc38f95a72aa