Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα
Υλικά συνταγής
- 100γρ. αμύγδαλα
- 50γρ. σταφίδες μαύρες
- 40γρ. ινδοκάρυδο
- λίγο ανθόνερο
- 2 κ.σ. κοφτές κακάο
- 250γρ. μαύρη σοκολάτα
για το στόλισμα
- ινδοκάρυδο
- κακάο
- τρούφα
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να τα ξεφλουδίσουμε ή χρησιμοποιούμε αμύγδαλο φιλέ.
- Βάζουμε σε ανθόνερο τις σταφίδες να μουλιάσουν για 1 ώρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα αμύγδαλα (αφού τα ξεφλουδίσουμε) σε μίξερ και έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες. Χτυπάμε ξανά τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα στη σοκολάτα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο ανθόνερο. Περνάμε τα τρουφάκια από κακάο, ινδοκάρυδο ή τρούφα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Σε περίπου μισή ώρα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή: Cooklos.gr