Βελουτέ κόκκινης φακής με καραμανλίδικο λουκάνικο

Υλικά συνταγής

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμε καλά βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
  2. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε την φακή, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε έναν ζωμό κότας σε ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι σκεπάζοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να βράσουν οι φακές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  3. Μόλις το φαγητό έχει ετοιμαστεί, έχει τη μορφή χυλού. Το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και πολτοποιούμε με ένα ραδβομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει το φαγητό βελούδινη υφή.
  4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με 5-6 φετούλες λουκάνικου.

Πηγή: Cooklos.gr