Βιβλίο: Οι χαρταετοί της αγάπης (Ηλικία 7+)

Ένα αντιπολεμικό παραμύθι για μια διαφορετική γιορτή χαρταετών και την αγάπη που φωλιάζει στις καρδιές των παιδιών.

Ένα νέο βιβλίο (2019) για την αγάπη που φωλιάζει στις καρδιές των παιδιών. Για παιδιά ηλικίας 7+

… Μα ξάφνου μια προσευχή υψώθηκε απ’ των παιδιών τα χείλη: Θεέ μου, δώσε οι στρατηγοί του κόσμου χαρτοπόλεμο να παίξουν με οβίδες σερπατίνες και πυραύλους παγωτά! …

Ο Μερκούριος Αυτζής στήνει ένα επικό παραμύθι , για την ειρήνη, τον πόλεμο και την απέραντη ανάγκη των παιδιών να μεγαλώσουν σε ένα κλίμα ομόνοιας και ελευθερίας.

Ένα αγόρι , ο Χάρης , και ένα κορίτσι, η Ελπίδα, που στα μάτια τους καθρεφτίζεται ο κόσμος όλος. Η χαρά και η ελπίδα. Και έπειτα, τα μάτια τους σκοτεινιάζουν: η φρίκη του πολέμου όλα τα κάνει γκρι, μαύρα, σκοτεινά.

Η προσευχή, δεν φτάνει, δεν είναι αρκετή. Δράση λοιπόν! Με βοηθό τους ένα σοφό γεράκο, τους ήρωες των αγαπημένων τους παραμυθιών, τα παιδιά όλα μαζί , φτιάχνουν πολύχρωμους χαρταετούς. Πολλούς, πολλούς, πάρα πολλούς! Και πάνω ζωγραφίζουν μηνύματα καρδιάς! «Να λάμψει η αλήθεια! Είναι το φως του κόσμου!», «Το μίσος δεν έχει προκοπή» , «Στην καλοσύνη να απλώσουμε τα χέρια!» , «Δώστε κρασί στον Πόλεμο να πιεί και να μεθύσει, Ποτέ να μην ξυπνήσει!» .

Και γέμισε ο ουρανός χαρταετούς και μηνύματα αγάπης. Μπλέχτηκε το όνειρο με την αλήθεια. Και σίγησαν τα κανόνια και δώσαν τόπο στην αγάπη! Την αγάπη αυτή που με τόσο πείσμα διεκδίκησαν τα παιδιά, ο Χάρης , η Ελπίδα, …εσύ!

Ο συγγραφέας Μερκούριος Αυτζής, σαν δάσκαλος που είναι και στην πραγματικότητα, λατρεύει τα παιδιά, είναι οι ήρωες της ζωής του! Στην ιστορία του, αυτά, είναι το κέντρο του κόσμου. Όταν αυτά λυπούνται, σβήνει ο κόσμος! Τους δίνει δύναμη λοιπόν, να δράσουν, να δημιουργήσουν και να ανατρέψουν τα πάντα! Με ασπίδα την αθωότητά τους και την αγάπη που σκορπάν απλώχερα γύρω τους. Και οι χαρταετοί, πολύχρωμοι και φωτεινοί σκεπάζουν την γη με τα μηνύματά τους! Δράση, αισιοδοξία και Ειρήνη για όλη τη Γη!

Η εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση ζεσταίνει την καρδιά μας με το δέσιμο των χρωμάτων και τον τρελό χορό των χαρταετών!

Γυρνάμε γρήγορα τις σελίδες του πολέμου και πιάνουμε και εμείς ψαλίδι και χαρτί για να φτιάξουμε τον δικό μας χαρταετό, με το δικό μας μήνυμα αγάπης, που θα μας ταξιδέψει στον ουρανό της Ουτοπίας!

Δείτε το βιβλίο:

ISBN: 978-618-5151-75-1
ISBN2: 9786185151751
Εκδότης: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
Συγγραφέας: ΑΥΤΖΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ
Εικονογράφος: ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ ΛΗΔΑ
Έτος κυκλοφορίας: 2019
Σελίδες: 30
Διαστάσεις: 21×30