Οι Παλιές Μηχανές του Παππού: ένα βιβλίο για τον παππού και τη μεγάλη του αγάπη, τα εγγόνια του!

Καλοκαίρι σημαίνει να σε κρατάνε ο παππούς και η γιαγιά!

Μπορεί ο παππούς να μην ξέρει πώς να βάλει το YouTube στην έξυπνη τηλεόρασή μας, αλλά θα στήσει γερά την ομπρέλα στην παραλία για να καθίσεις στη σκιά. Θα σου μάθει να ψαρεύεις, να βρίσκεις καβουράκια κάτω από τις πέτρες και θα ξέρει να σου πει γιατί η θαλασσοδαρμένη βάρκα στην άκρη του μόλου ονομάζεται Λεμονιά, από την εγγονή του κυρ-Βαγγέλη.

Μπορεί ο παππούς να μην ξέρει τον κωδικό για το wifi, αλλά δίπλα του θα μάθεις να περνάς το δρόμο για την πλατεία του χωριού με ασφάλεια. Κι αφού νυχτώσει, θα σε γυρίσει στο σπίτι και θα σου ψήσει καλαμπόκια.

Μπορεί να μην ξέρει πώς να σου ανάψει το τάμπλετ, αλλά τα ροζιασμένα χέρια του μπορούν να σου επιδιορθώσουν ακόμα και το σπασμένο σου φτυαράκι.

Κάποιοι γονείς είμαστε τυχεροί να έχουμε ακόμα τον παππού και τη γιαγιά εδώ, γερούς, να πάρουν τα παιδιά για διακοπές στο χωριό ή στο εξοχικό. Μαζί τους θα ζήσουν καλοκαίρια που θα θυμούνται για χρόνια. Κάποιοι άλλοι παππούδες και γιαγιάδες μάς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να γυρίσουμε από τις δουλειές μας. Και μέσα στη μέρα θα τα πάνε κούνιες, θα βγουν μαζί τους στη λαϊκή, θα τα κατεβάσουν στην πυλωτή για ποδήλατο…

Ο παππούς και η γιαγιά έχουν πολλά να δώσουν στα παιδιά μας. Γνώσεις, εμπειρίες και, κυρίως, αγάπη πολλαπλάσια!

Κι από Σεπτέμβρη, πάλι, θα παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο, θα πλένουν το παγούρι και τους βάζουν να φάνε, θα τα πηγαίνουν στις δραστηριότητές τους και θα τα βοηθούν με το διάβασμα.

Όπως ο παππούς στο παιδικό βιβλίο Οι Παλιές Μηχανές του Παππού, του Romont Willy, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Ο παππούς προσφέρεται να βοηθήσει τον εγγονό του στο διάβασμα, αλλά εκείνος δεν δέχεται τη βοήθειά του επειδή ο υπολογιστής του κάνει τα πάντα. Μέχρι που κόβεται το ρεύμα… και οι παλιές μηχανές του παππού προσφέρουν τη λύση!

Μια τρυφερή ιστορία, γραμμένη με χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση, που δείχνει ότι και οι μεγαλύτεροι έχουν πολλά να προσφέρουν με την αγάπη τους και την εμπειρία ζωής.

 

Info

Ηλικία: 5+

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Romont Willy

Μετάφραση: Μακρή Δ. Αναστασία

Σελίδες: 48

Εκδόσεις: Άγκυρα

Βρες το βιβλίο εδώ