Βιβλίο: Το φιλαράκι μου (Ηλικία 6+)

Ένα αλληγορικό παραμύθι που μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμά του και παλεύει με τις αρχέγονες αγωνίες του ανθρώπου.

Ένα νέο βιβλίο (2019) για την απώλεια που αφήνει μια ξεχωριστή γεύση αγάπης, ευαισθησίας, μα και ελπίδας. Για παιδιά ηλικίας 6+

«Το φιλαράκι μου έφυγε, χάθηκε για πάντα. Μα πού πήγε; Τι να ‘γινε; Γιατί με άφησε μονάχο μου; Άραγε θα με σκέφτεται εκεί που βρίσκεται; Θα μ’ αγαπά όπως κι εγώ;» σιγομουρμούριζε ο ήρωάς μας… Μια τρυφερή ιστορία για την απώλεια κάποιου αγαπημένου φίλου, αλλά και για τη διαφορετικότητα. Μια ιστορία που, στο διάβασμά της, αφήνει μια ξεχωριστή γεύση αγάπης, ευαισθησίας, μα και ελπίδας.

Ο ήρωάς μας είναι ένα ποτήρι. Ο αγαπημένος φίλος του, «το φιλαράκι του», σπάει και ο κόσμος του σκοτεινιάζει. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Τίποτα δεν έχει την γλύκα της προηγούμενης ζωής του. Πόσο μάλλον που έχει και να αντιμετωπίσει τώρα και το καινούργιο του σπιτικό με τους αφιλόξενους και εχθρικούς συγκάτοικους. Τολμάει να τους πει την ιστορία του και να αποκαλύψει την θλίψη της απώλειάς του και αυτό τον κάνει συμπαθή σε όλους.

Η αδυναμία του και η τρυφερότητα που δείχνει για τον φίλο που έχασε κάνει τους γύρω του να τον αγκαλιάσουν και να μοιραστούν μαζί του τις ίδιες αγωνίες. Και στο τέλος να μοιραστούν και τις ίδιες ελπίδες, για μια ζωή πέρα από την τωρινή, για μια φιλία που ξεπερνά τα γήινα όρια και κτίζει ένα μελλοντικό κόσμο αγάπης, μεταφυσικό, λαμπερό και αιώνιο.

Το δύσκολο εγχείρημα της Άννας Δενδρινού έρχεται να ελαφρύνει η τρισδιάστατη παλέτα της Ελίζας Βαβούρη που για μια ακόμα φορά μας μαγεύει και μας κάνει να νιώσουμε ότι ο ανιμισμός έχει χρώμα, πρόσωπο, μάτια, εκφράσεις.

Δείτε το βιβλίο:

ISBN: 978-618-5151-82-9
Εκδότης: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
Συγγραφέας: ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΑΝΝΑ
Εικονογράφος: ΒΑΒΟΥΡΗ ΕΛΙΖΑ
Έτος κυκλοφορίας: 2019
Σελίδες: 36