Βιβλίο: Το μαγικό φτερό (Ηλικία 4+)

Μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλα τα παιδιά να μάθουν πως η διαφορετικότητα είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή.

Η Τίμπη είναι ένα σπουργίτι που ζει στο δάσος με τη μητέρα και τις αδερφές της. Έχει μια ιδιαιτερότητα που την κάνει ξεχωριστή. Η ιδιαιτερότητά της αυτή αποτελεί την αιτία να την περιγελούν οι συμμαθητές της. Όλα αλλάζουν όμως όταν έρχεται η Κόνυ το αηδόνι, μια καινούργια μαθήτρια στην τάξη που εμπνέει την Τίμπη να πετύχει όλα της τα όνειρα.

Πρόκειται για ένα παραμύθι γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα. Με έξυπνο τρόπο μεταδίδει τα μηνύματα αναφορικά με τη διαχείριση της διαφορετικότητας και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το βιβλίο διδακτικό.

Μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλα τα παιδιά να μάθουν πως η διαφορετικότητα είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή.

Η φιλία είναι πολύ σημαντική για όλους! Όμως το πιο βασικό πως η μαγεία βρίσκεται μέσα μας, αρκεί να το πιστέψουμε…

Δείτε το βιβλίο:

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Καλλιόπη Ουζούν-Ανδρέου, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Από μικρή της άρεσε να πλάθει τις δικές της ιστορίες και να τις αποτυπώνει στο ημερολόγιό της. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, γνωρίζει τη Νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille. Διδάσκει πάνω από δέκα χρόνια σε παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει στις Σέρρες με τον σύζυγό της Ζαχαρία Παπανικολάου Διδάκτορα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τον γιο τους Νικόλα, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για την έκδοση του πρώτου της έργου.