Οι βιβλιοπροτάσεις για αυτή την εβδομάδα

Γι’ αυτή την εβδομάδα έχουμε βιβλία για μεγαλύτερα παιδιά, από 6 ετών και πάνω, γεμάτα περιπέτεια, γνώση, συναίσθημα.

1Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης (Ηλικία 6+)

Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε μεγάλες συζητήσεις στην οικογένεια μας για την τέχνη, τα διάφορα είδη της και εκφράσεις της.

Περιγραφή

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τη μυστηριώδη ομορφιά της Μόνα Λίζα, τον γεροδεμένο Δαβίδ, τον γιγάντιο Βούδα, τον Χριστό τον Λυτρωτή και τη Μικρή Γοργόνα και να απολαύσετε το μεγαλείο των ηλιοτρόπιων; Αν πράγματι θέλετε, ελάτε με τη Μίνα, τη γάτα, και τις δίδυμες Άννα και Λάνα στο ταξίδι τους γύρω από τους πιο διάσημους πίνακες και γλυπτά. Μάθετε πώς προέκυψαν, πληροφορίες για τους καλλιτέχνες που τα δημιούργησαν και τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν. Αφού διαβάσετε το βιβλίο αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνετε κι εσείς καλλιτέχνες. Απλώς φορέστε τη ρόμπα εργασίας σας, πάρτε την παλέτα σας και επιστρατεύστε τη φαντασία σας!

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το βιβλίο στο:
 

2Το ημερολόγιο ενός απίστευτα καλού παιδιού (Ηλικία 7+)

Περιγραφή

Ράουλι (το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλό παιδί): Είμαι ο Ράουλι Τζέφερσον και αυτό είναι το βιβλίο μου. Έχω κι εγώ ημερολόγιο όπως ο φίλος μου ο Γκρεγκ. 

Ονόμασα το βιβλίο μου «Το ημερολόγιο ενός απίστευτα καλού παιδιού» γιατί έτσι με λέει συνέχεια ο μπαμπάς μου. 

Παρ’ όλο που αυτό το βιβλίο είναι για μένα, έχει και πολύ Γκρεγκ μέσα γιατί είναι ο καλύτερος μου φίλος. 

Μερικές φορές οι γονείς μου λένε διάφορα που με κάνουν να σκέφτομαι ότι μπορεί και να μη βλέπουν τον Γκρεγκ όπως εγώ. 

Τέλος πάντων, ελπίζω να σας αρέσει το βιβλίο μου γιατί το δούλεψα πολύ. Κι ελπίζω να αρέσει και στον φίλο μου τον Γκρεγκ! 

Γκρεγκ Χέφλι (ο ΣΠΑΣΙΚΛΑΣ): ΕΪ, ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ!

Ο Τζεφ Κίνι, συγγραφέας της σειράς-φαινόμενο ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ, υπογράφει μία νέα ξεκαρδιστική ιστορία με τους αγαπημένους μας ήρωες, που θα σε κάνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια!

Ο διάσημος «σπασίκλας» Γκρεγκ Χέφλι, μέσα από τα 13 βιβλία της σειράς ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ, έχει καταγράψει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τις περιπέτειές του στο γυμνάσιο. Ήρθε όμως η σειρά του Ράουλι, του καλύτερου φίλου του Γκρεγκ, να πει την ιστορία από τη δική του πλευρά. Και μάλλον όσα έχει να πει, δε θα αρέσουν και πολύ στον Γκρεγκ…

Δείτε video για το βιβλίο

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το βιβλίο στο:
 

3Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας (Ηλικίες 9+)

Ένας διάσημος Έλληνας φωτογράφος ξυπνάει µε αμνησία στη Σαντορίνη, έχοντας τραβήξει φωτογραφίες μιας ολόχρυσης υποβρύχιας πόλης που μοιάζει µε τη χαμένη Ατλαντίδα…
Η Νάσια, η φωτογράφος της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα µπλεχτεί στην υπόθεση και θα ζήσει απίθανες περιπέτειες ψάχνοντας τη λύση του μυστηρίου.

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το βιβλίο στο:

4Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ: Η πίπα του Σέρλοκ (Ηλικίες 7+)

Σε αυτή την ιστορία της σειράς Ντετέκτιβ Κλουζ, ο Κλουζ θα γνωρίσει τον πιο διάσημο από όλους τους ντετέκτιβ του κόσμου, τον θρυλικό Σέρλοκ Χόλμς! Όχι, τον ίδιο…. εντάξει, αλλά την πίπα του και μάλιστα θα λύσει το μυστήριο της εξαφάνισής της.

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε το βιβλίο στο: