Βογκητά και περίεργοι ήχοι κατά τον ύπνο του μωρού – Τι φταίει;

Βογκητά και περίεργοι ήχοι κατά τον ύπνο του μωρού – Τι φταίει;

ύπνο του μωρού

Τα νεογνά και τα βρέφη δεν κοιμούνται πολλές ώρες και συνεχόμενα και έχουν μικρότερους κύκλους ύπνου.

[babyPostAd]Στα νεογνά ο κάθε κύκλος ύπνου διαρκεί 50 λεπτά από τα οποία το 50% είναι επιφανειακός ύπνος. Στον επιφανειακό ύπνο το μωρό πέφτει κάθε φορά αμέσως μετά το γεύμα και διαρκεί 25 λεπτά. Ακολουθεί ο βαθύς ύπνος που διαρκεί επίσης 25 λεπτά.

Το μωρό δηλαδή φθάνει στο βαθύ ύπνο 25 λεπτά μετά το τέλος του γεύματος και ο γονιός τότε πρέπει να το τοποθετήσει στο κρεβατάκι του.

Τα στάδια αυτά εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ τους. Στον επιφανειακό ύπνο το μωρό ξυπνά εύκολα και ενώ κοιμάται παρουσιάζει γρήγορες κινήσεις των βολβών του ματιού, ανοιγόκλειμα των βλεφάρων και διάφορους ήχους. Είναι σημαντικός τόσο για την ωρίμανση του εγκεφάλου του μωρού όσο και των παιδιών μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Ο βαθύς ύπνος ξεκουράζει τον οργανισμό ενώ ο ελαφρύς συνοδεύεται από όνειρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι εφόσον το μωρό σας έχει ξεπεράσει το 2ο μήνα να κοιμάται περισσότερες ώρες, να αυξάνεται ο βαθύς ύπνος και τις πρώτες πρωινές ώρες να επικρατεί ο επιφανειακός με τις εκδηλώσεις που αναφέρατε. Τις πρωινές ώρες κινητοποιείται επίσης το έντερο και εμφανίζονται αέρια.

Μετά τον 3ο μήνα καθώς θα ωριμάζει το νευρικό του σύστημα και θα υπερισχύσει το πυραμιδικό, να είστε σίγουρη ότι μέχρι τον 5ο-6ο μήνα οι εκδηλώσεις αυτές θα περιοριστούν στο ελάχιστο ή θα σταματήσουν και ο ύπνος του θα είναι ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας και πιο αδιατάρακτος.

Πηγή: mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε ακομη:

Η μία και μοναδική φράση για να σταματήσετε το ξέσπασμα του παιδιού

Βρήκα λίγο αίμα στην πάνα του μωρού μου… Να ανησυχήσω;

Το μωρό μου δεν περπατάει ακόμη… Να ανησυχήσω;