Βρετανική έρευνα “καίει” κάτι που έχουμε ΟΛΟΙ στο σπίτι μας, συνδέοντας το με εμφάνιση καρκίνου

Βρετανική έρευνα “καίει” κάτι που έχουμε ΟΛΟΙ στο σπίτι μας, συνδέοντας το με εμφάνιση καρκίνου

εμφάνιση καρκίνου

Μια βρετανική έρευνα έφερε στο φως στοιχεία που θα σας θορυβήσουν. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν αυτή τη φορά τα αρωματικά κεριά και τα αποσμητικά χώρου και εξετάζεται η σύνδεση που μπορεί να έχουν με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

[babyPostAd]Κατά τη διάρκεια της έρευνας επί περίπου μια εβδομάδα μελετήθηκαν έξι σπίτια με τα ίδια χαρακτηριστικά στο York. Τα σπίτια εκείνα που χρησιμοποιούσαν αρωματικά προϊόντα δεν έδωσαν τόσο καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σε τρία σπίτια που οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν περισσότερο αποσμητικά χώρου εντοπίστηκε λιμονένιο, μία ουσία που δίνει μυρωδιά εσπεριδοειδών σε κεριά και προϊόντα καθαρισμού.

Το λιμονένιο από μόνο του είναι μια ουσία ακίνδυνη μα όταν έρχεται σε επαφή με το όζον του αέρα, τότε δημιουργεί φορμαλδεϋδη, ένα χημικό που θεωρείται καρκινογόνο. Αναλύοντας την αντίδραση σε εργαστήριο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάθε δύο μόρια λομινενίου μπορούσαν να παράγουν ένα μόριο φορμαλδεΰδης, όπως αναφέρει το healingeffect.

Οι επιστήμονες που επιδόθηκαν στην έρευνα προειδοποιούν ότι αν τα σπίτια δεν αερίζονται συχνά, ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα επίπεδα φορμαλδεΰδης μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η λύση που αντιπροτείνεται είναι τα φυτά και πιο συγκεκριμένα η λεβάντα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το ποσοστό φορμαλδεΰδης στον αέρα, καθώς τα φυτά την απορροφούν.

Πηγή:  4moms.gr

Διαβάστε ακόμη:

Επιτροπή SCHEER: Καρκινογόνο θεωρείται το solarium

Καρκίνος του μαστού: Ενθαρρυντικά μηνύματα…

3 «αθόρυβες» μορφές καρκίνου: Δείτε πώς να προφυλαχθείτε