Βrownies με κρέμα σοκολάτας και βατόμουρα

Το απόλυτο γλυκό για κάθε choco-lover!

Μερίδεςγια ένα ταψάκι διαστάσεως 20×25εκ.
Χρόνος προετοιμασίας20′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Έτοιμο σε: 40′

Υλικά

    • 275γρ. Κουβερτούρα, σε κομματάκια
    • 175γρ. μαργαρίνη
    • 4 αβγά
    • 125γρ. ζάχαρη
    • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια
  • 400ml γάλα
  • 1 φάκελος (100γρ.) Κουβερτούρα σε Σταγόνες
  • 1 κεσεδάκι βατόμουρα
  • φυλλαράκια μέντας

Το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου στη στιγμή!

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την Κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και απλώνετε το μίγμα πάνω από το κρύο μπράουνις. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε κόβετε σε κομμάτια, τα οποία διακοσμείτε με βατόμουρα, σταγόνες σοκολάτας κι ένα φυλλαράκι μέντας, αν θέλετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οι 4 καλύτερες συνταγές για γκουρμέ σπιτικό παγωτό σε 5 λεπτά!

Φτιάξτε παγωμένο μωσαϊκό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!