Ξέρετε γιατί κρατάμε τα παιδιά από την αριστερή πλευρά; Κι όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση!

κρατάμε τα παιδιά από την αριστερή πλευρά

Έχω παρατηρήσει ότι έχω πολύ περισσότερους μυες στο αριστερό μου χέρι από το να κουβαλάω τα παιδιά μου, και μολονότι έχω προσπαθήσει να δυναμώσω και τους μύες στο δεξί χέρι και το ισχίο μου, το σώμα μου απλά δεν το επιτρέψει… Όπως αποδεικνύεται, μπορώ να ευχαριστήσω την εξέλιξη γι ‘αυτό. Αν είστε μια από το 70-85 % των γυναικών που είναι σαν εμένα και κρατάτε τα παιδιά σας στην αριστερή σας πλευρά, είναι επειδή οι άνθρωποι είμαστε “προγραμματισμένοι” να το κάνουμε έτσι, προκειμένου να κρατάμε τα μωρά μας ασφαλή.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε από το  Nature Ecology and Evolution, όταν κρατάμε το μωρό αριστερά, η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου επεξεργάζεται καλύτερα τις πληροφορίες, και ειδικά τα συναισθήματα.

Οι συγγραφείς της μελέτης – η οποία διερεύνησε τόσο τους ανθρώπους όσο και άλλα θηλαστικά, όπως οι φάλαινες- ανέφεραν ότι η αριστερή αγκαλιά ενισχύει το δέσιμο μαμάς και παιδιού επειδή το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου επιτρέπει να κατανοήσουμε αυτό που βλέπουμε, να αναγνωρίσουμε τους μορφασμούς του μωρού και να συνειδητοποιήσουμε τι χρειάζεται!

Έτσι, εάν σκέφτεστε οτι πρέπει να δυναμώσετε και τους μύες του δεξιού σας χεριού προτιμήστε να κρατάτε άλλα βάρη αντί να αλλάζεται χέρι με το οποίο κρατάτε το παιδί. Ο συναισθηματικός σας δεσμός μαζί του θα γίνεται πιο δυνατός με αυτόν τον τρόπο!

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη: