Γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο και έκαναν μαστεκτομή. Το συγκινητικό μήνυμα που στέλνουν άγνωστες, γενναίες γυναίκες

0

Γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο και έκαναν μαστεκτομή. Το συγκινητικό μήνυμα που στέλνουν άγνωστες, γενναίες γυναίκες

καρκίνο και έκαναν μαστεκτομή

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα, καταγράφονται περίπου 6.000 νέες περιπτώσεις τον χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
[babyPostAd]Σε αυτές τις γυναίκες είναι αφιερωμένο και το project Mastectomy της φωτογράφου Ami Barwell.
Δεκαέξι γυναίκες από την Αγγλία που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μαστεκτομή δέχτηκαν να δείξουν στο φακό της κάμερας τις ουλές τους από την εγχείρηση.

Mastectomy By Ami Barwell

Η 39χρονη φωτογράφος εμπνεύστηκε το project από τη μητέρα της. Το 1993 όταν η Barwell ήταν ακόμη 14 ετών, η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνου του μαστού. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Για ένα διάστημα χρειάστηκε να κάνει ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες.
«Ήμουν συντετριμμένη όταν έμαθα ότι μαμά μου έχει καρκίνο του μαστού» ανέφερε η φωτογράφος.
Ενώ νόμιζαν ότι ο κίνδυνος είχε ξεπεραστεί, το 2011 εμφανίστηκε μεταστατικός καρκίνος στους λεμφαδένες. Έκανε ξανά χημειοθεραπείες και πλέον έχει αναρρώσει.Mastectomy By Ami Barwell

Αποφάσισε να κάνει αυτό το project για να δείξει ότι οι αυτές οι γυναίκες είναι όμορφες, δυνατές και σέξι.
«Θέλω να ευαισθητοποιήσω και να ενημερώσω τον κόσμο μέσα από αυτό το project και να δείξω ότι αυτές οι γυναίκες είναι όμορφες ακόμη και χωρίς στήθος και δεν πρέπει να περιφρονούνται»εξήγησε.

Το project είναι μέρος της καμπάνιας Stand up Cancer που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό για διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει χρήματα για να επιταχυνθούν οι έρευνες σχετικά με τον καρκίνο.

Mastectomy By Ami Barwell

Ανάμεσα στις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν, ήταν και η 46χρονη Mel Johnston. Το 2014 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Αφού έκανε χημειοθεραπείες και μαστεκτομή, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και στους πνεύμονες. Της είπαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχασε το κουράγιο της.

«Είμαι περήφανη που συμμετείχα σε αυτή τη φωτογράφηση. Όταν μου παρουσιάζεται μια νέα εμπειρία, η λέξη «όχι» δεν είναι πλέον στο λεξιλόγιο μου. Δεδομένου ότι έχω καρκίνο, θέλω να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στο δρόμο μου και θέλω να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο» είπε η Mel Johnston.

Θέλει όμως, να δείξει και ότι το στήθος δεν μπορεί να καθορίσει τη σεξουαλικότητά της.
«Είμαι ακόμη γυναίκα. Είμαι ακόμη ο ίδιος άνθρωπος, παρόλο που λείπει ένα μέρος του σώματός μου».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το project της Ami Barwell: 

4 5 6 7 8

Πηγή:valueforlife.gr