Τα άγνωστα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού -Οι αλλοιώσεις στο δέρμα που δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει

0

mastos-ugeiaΌλες οι γυναίκες γνωρίζουν ότι πέρα από τη μαστογραφία πρέπει και οι ίδιες να ψηλαφούν το στήθος τους και μάλιστα προσεκτικά και να ειδοποιήσουν το γιατρό τους σε περίπτωση που «πιάσουν» κάτι. Ωστόσο, όπως τονίζουν ότι γιατροί, δεν πρέπει να μένουν σε αυτό. Ακόμη και αλλαγές στο δέρμα στην περιοχή μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι κάτι συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο χειρουργός που ειδικεύεται στον καρκίνο του μαστού σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ, Λέστερ Μπαρ, το ζάρωμα του δέρματος στην περιοχή του στήθους μπορεί να είναι μια πρώτη ένδειξη για την ανάπτυξη κάποιου όγκου στο μαστό.

Ένα άλλο… ύποπτο σημάδι, είναι η αλλοίωση της εμφάνισης του δέρματος, επίσης στην περιοχή του μαστού, που παραπέμπει σε όψη φλοιού πορτοκαλιού. Αυτό συμβαίνει όταν έχει αναπτυχθεί συγκεκριμένος τύπος καρκίνος του μαστού κατά μήκος των αγγείων της λέμφου, με αποτέλεσμα αυτά να φράζουν και να προκαλείται στην περιοχή οίδημα και φλεγμονή.

Άλλα λιγότερο συχνά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού είναι η αιμορραγία από τη θηλή, η ανάπτυξη μιας ανεστραμμένης θηλής, το πρήξιμο στους λεμφαδένες κάτω από τις μασχάλες, αλλά και τα εκζέματα και η φαγούρα γύρω από την περιοχή των θηλών.

πηγή:govastileto.gr