Αυγοσαλάτα με μυρωδικά για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα

Αυγοσαλάτα με μυρωδικά για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα

Υλικά συνταγής

  • 10 αυγά βρασμένα
  • ½ ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]cookon
λιγότερο από 30 λεπτά
μπολ
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες τα αυγά. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα μυρωδικά και το καρότο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
  2. Αναμυγνίουμε σε άλλο σκεύος χτυπώντας με σύρμα το ελαιόλαδο με το μέλι και το ξύδι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε δυνατά.
  3. Περιχύνουμε τα αυγά με τη σως που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
  4. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη και είναι αρκετά δροσερή.

Πηγή:cooklos.gr