Αυγοσαλάτα με μυρωδικά για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα
Υλικά συνταγής
- 10 αυγά βρασμένα
- ½ ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]cookon
λιγότερο από 30 λεπτά
μπολ
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες τα αυγά. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα μυρωδικά και το καρότο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
- Αναμυγνίουμε σε άλλο σκεύος χτυπώντας με σύρμα το ελαιόλαδο με το μέλι και το ξύδι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε δυνατά.
- Περιχύνουμε τα αυγά με τη σως που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
- Η σαλάτα μας είναι έτοιμη και είναι αρκετά δροσερή.
Πηγή:cooklos.gr