Φραουλένιο ρυζόγαλο για τα μωρά μας – Κατάλληλο από 9 μηνών!
Το ρυζόγαλο είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που όλα τα παιδιά αγαπούν και το καλύτερο από όλα, είναι εξαιρετικά εύκολο να προετοιμαστείτε! Για να δώσετε σε αυτή τη συνταγή κάτι το διαφορετικό, χρησιμοποιήστε φράουλα και η ένταση του γλυκού θα εκτοξευτεί!
[babyPostAd]
Υλικά:
- 30 γραμμάρια ρύζι
- 300 ml πλήρες γάλα
- 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ξυλάκι βανίλιας ή ½ κ.σ εκχύλισμα βανίλια
- 1 μαρμελάδα φράουλας ( με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα)
Εκτέλεση:
- Βάλτε το ρύζι, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέστε τη βανίλια
- Αφήστε να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με ένα καπάκι και σιγοβράστε για 30 – 35 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και το γάλα να γίνει κρεμώδες.
- Αφού βάλετε σε μπολάκια, προσθέστε μια κουταλιά μαρμελάδα στο κέντρο του μπολ για να πάρει το ρυζόγαλο φραουλένια γεύση.
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή