Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια λαδιού!

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια λαδιού!

  • 175ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 125ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 30ml ούζο
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε το ούζο και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο.

Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε μπαστουνάκια ή με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Πηγή:  olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα φτιάχνουμε μικρά donuts φούρνου με σοκολάτα και μπαχαρικά!

Φτιάξτε εύκολα σοκολατάκια καραμέλας μπισκότου για να κερνάτε τους καλεσμένους σας!

Σήμερα φτιάχνουμε muffins τριπλής σοκολάτας, από τον Άκη Πετερτζίκη!