Φυσικοί τρόποι για να ανακουφίσετε τον πονόδοντο του μωρού σας!

image001

Μόλις έχει περάσει η ένταση του τέταρτου τριμήνου τα δόντια αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Δυστυχώς το ότι βγάζει το παιδί σας δόντια δεν σημαίνει ότι με το που ξεπροβάλει το δόντι ο πόνος θα φύγει αμέσως. Μερικά μωρά πονάνε για μήνες ή ακόμη και χρόνια καθώς βγάζουν τα νεογιλά τους δόντια. Αφού ο πόνος θα είναι τόσο συχνός, είναι προτιμότερο να μην βασίζεστε σε μη συνταγογραφημένα παυσίπονα όπως την ακεταμινοφαίνη στην οποία εάν γίνει κατάχρηση, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το ευαίσθητο σύστημα του μωρού. Επίσης μερικά συμβατικά φάρμακα για τα δόντια περιέχουν βενζοκαΐνη ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για να μουδιάσει την μεμβράνη των ούλων.To FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) έχει προειδοποιήσει το κοινό για σπάνιες αλλά πιθανές καίριες ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην βενζοκαΐνη, αλλά δεν έχει καταργήσει το φάρμακο. Να είστε σίγουροι πάντα ότι ελέγχετε τα συστατικά που περιέχουν τα φάρμακα για τα δόντια των μωρών, αφού συχνά εμπεριέχεται αυτό το επικίνδυνο συστατικό.

Για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι και ότι καλύτερο να βλέπουμε το παιδί μας να κλαίει αβοήθητο. Ευτυχώς υπάρχουν και άλλα εργαλεία στην τσέπη μας. Ορίστε μερικά από τα αγαπημένα του the other baby book.

1. Χαλαρώστε.

Πρόσφατες οδηγίες λένε να μην βάζουμε αντικείμενα μέσα στο ψυγείο παραπάνω από λίγα λεπτά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν κρυοπαγήματα ή να βλάψουν ιστούς των ούλων. Οπότε βάλτε τα παιχνίδια οδοντοφυΐας ή οτιδήποτε άλλο στο ψυγείο για λίγο.

2. Να τρώτε τα λαχανικά σας.

Τρόφιμα όπως το παγωμένο αγγούρι, η καρδιά του ανανά, ή ελαφρώς παγωμένες ρώγες σταφυλιού καταπραΰνουν τον πόνο των δοντιών.Επίσης μπορείτε να κρυώσετε υγρά πανάκια και μετά να τα δώσετε στο μωρό σας να τα μασήσει.

3. Παιχνίδια οδοντοφυΐας.

Εάν αγοράσετε στρογγυλά παιχνίδια οδοντοφυΐας, προσπαθήστε να είναι φτιαγμένα από ξύλο με μη-τοξικά τελειώματα όπως για παράδειγμα κερί μέλισσας.

Διαβάστε ακόμα: Μπισκοτάκια οδοντοφυίας- Δείτε τη συνταγή!

4. Κολιέ οδοντοφυΐας φτιαγμένα από κεχριμπάρι.

Το κεχριμπάρι Βαλτικής είναι ένα φυσικό αναλγητικό το οποίο χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια για να θεραπεύσει τον πόνο.Επειδή είναι φτιαγμένο από πετρωμένο ρετσίνι δέντρου απελευθερώνει έλαια τα οποία καθώς ζεσταίνονται περιέχουν ίχνη σουκινικού οξέος. Αυτού του είδους κολιέ συνήθως τα αγοράζουν μητέρες που ασχολούνται με την ομοιοπαθητική. Για περισσότερο θεραπευτικό σουκινικό οξύ ψάξτε για κολιέ ανοιχτού χρώματος(σαν μέλι). Καλό είναι οι χάντρες να είναι δεμένες σε ξεχωριστούς κόμπους έτσι ώστε να μην τις καταπιεί το μωρό σας σε περίπτωση που σπάσει το κολιέ.

5. Ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε από το τοπικό σας φαρμακείο ομοιοπαθητικής ή το ίντερνετ τζελ για τα δόντια ή ταμπλέτες φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Αυτά μπορούν να ανακουφίσουν για λίγο τον πονόδοντο. Ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι η Χαμομίλα η οποία δίνεται σε μωρά που γκρινιάζουν λόγω του πονόδοντου. Ένας ομοιοπαθητικός μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό φάρμακο για το μωρό σας.

Διαβάστε ακόμα: