Αντιμετωπίστε τα πονάκια των μωρών με ρεφλεξολογία!

Αντιμετωπίστε τα πονάκια των μωρών με ρεφλεξολογία!

1522252e90078085196164176cdaba10-600x314

Τα μωρά είναι η χαρά της ζωής.

Είναι αξιολάτρευτα, δίνουν νόημα στην ζωή μας και αλλάζουν τα πάντα στην καθημερινότητά μας!
Επίσης τα μωρά κλαίνε!
Όταν πεινάνε, όταν πονάνε, όταν είναι κουρασμένα ή όταν θέλουν άλλαγμα.
Και για την πείνα, την κούραση ή το άλλαγμα, τα πράγματα είναι εύκολα και άμεσα αντιμετωπίσιμα.
Όταν όμως μιλάμε για ένα μωρό που πονάει, τότε μιλάμε για ένα ανεξερεύνητο πεδίο, μέχρι να μπορέσει ο γονιός να καταλάβει πού μπορεί να πονάει το μωρό του για να καταφέρει να το αντιμετωπίσει και ανάλογα.

Ένα μυστικό στην αντιμετώπιση του πόνου, είναι η ρεφλεξολογία.
Στα μωρά, η ιδιαιτερότητα είναι πως το σώμα τους ακόμα σχηματίζεται και οι μυς και οι σύνδεσμοι δημιουργούνται, με αποτέλεσμα ένα γλυκό και απαλό μασάζ να είναι ότι χρειάζεται.
Και όπως ξέρουμε στην ρεφλεξολογία, έχει σημασία το κάθε σημείο που θα αγγιχθεί!

Πνεύμονες

Τα μωρά, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναπνοή τους, συνήθως όταν έχουν κρυώσει. Αν δεν προσεχθεί νωρίς, μπορεί να προκαλέσει χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως και προβλήματα στον ύπνο και το φαγητό. Για να ανακουφίσουμε λίγο τα συμπτώματα, τρίβουμε απαλά το άνω μέρος της πατούσας του μωρού, ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα.

Ιγμόρειο 

Το μέσο των δαχτύλων, συνδέεται άμεσα με το ιγμόρειο. Αν το μωρό σας φτερνίζεται κι έχει σινάχι, τότε τρίβουμε τα δαχτυλάκια του.

Κεφάλι και δόντια

Το άκρο των δαχτύλων, συνδέεται με το κεφάλι και τα δόντια. Είναι ιδανική λύση για την περίοδο που τα μωρά σας θα βγάλουν δοντάκια.

Στομαχικά προβλήματα

Πίσω από το στομάχι, συναντούνται τα νεύρα και οι απολήξεις του στομάχου. Βρίσκεται στο σημείο ανάμεσα στα πλευρά και το στήθος. Πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει και αναπνευστικά προβλήματα όπως επίσης και στομαχικές κράμπες. Το μέσον την πατούσας είναι το σημείο που έχει να κάνει με αυτό το πρόβλημα.

Προβλήματα δυσπεψίας

Για να ηρεμήσουν τα προβλήματα δυσπεψίας, δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό από ένα μασάζ στα πόδια. Στο μέσον της πατούσας, είναι το σημείο που ανακουφίζει το πεπτικό μας σύστημα.

Πώς δείχνουν τα μωρά την αγάπη τους;

Αέρια στομάχου (φούσκωμα)

Για το φούσκωμα, τα αέρια στομάχου όπως και για την δυσκοιλιότητα, δοκιμάστε να τρίψετε το κάτω μέρος της πατούσας. Είναι μια από τις πλέον ενδεδειγμένες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε όταν υποφέρετε.

Κοιλιά

Απαλά και τρυφερά, αν διαπιστώσετε πως πονάει η κοιλίτσα του μωρού σας, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο χαμηλότερο σημείο της πατούσας και στην φτέρνα.

Στην Κίνα, η  ρεφλεξολογία, είναι μια τέχνη που έχει τις ρίζες της χιλιάδες χρόνια πριν. Κρύβει μέσα της την σοφία και τις γνώσεις χιλιάδων χρόνων που έχει μεταδοθεί πια και στον δυτικό κόσμο!
Σε κάθε περίπτωση, τίποτα από αυτά, δεν υποκαθιστά την γνώμη του γιατρού, τον οποίο και θα πρέπει να συμβουλεύεστε!

http://anapnoes.gr

«Πράσινα» παιχνίδια για καλά παιδιά!

10 Κουβέντες που κάνουν καλό στα παιδιά!