Μαμάδες φερθείτε εγωιστικά! Υπάρχει λόγος!

Μαμάδες φερθείτε εγωιστικά! Υπάρχει λόγος!

a801e98e717c489d58341f00b72e337a

Σκέφτεσαι να βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, αλλά νιώθεις τύψεις; Θέλεις να παιδιά σου να είναι η προτεραιότητά σου, όμως υπάρχει και μια άποψη που λέει «ευτυχισμένη μαμά, ευτυχισμένα παιδιά».

Μήπως αν αρχίσεις να φέρεσαι εγωιστικά, θα έχεις μια πιο ισορροπημένη οικογένεια;  Έχεις περάσει ξενύχτια, έχεις περάσεις άγχη κι αγωνίες και τρεχάματα γιατί «η μαμά ξέρει καλύτερα» κι ο σύζυγός σου τα είχε χαμένα. Έχεις περάσει πολλά, όμως παρόλα αυτά, το μανικιούρ, το ποτό με τις φίλες, λίγη ώρα για γιόγκα σου φαίνονταν πολυτέλεια. Άλλωστε, η ικανοποίηση που ένιωθες όταν έβλεπες το παιδάκι σου να χαμογελά τα έδιωχνε όλα μακριά.

7 πράγματα για τα οποία πρέπει όλες οι μαμάδες να σταματήσουν να απολογούνται

Μια μαμά, βέβαια, δεν είναι μόνο μαμά. Είναι γυναίκα, είναι εργαζόμενη, είναι σύντροφος. Κι ενώ ο αγαπημένος σου φαίνεται να τα καταφέρνει καλά σε όλους τους τομείς με το σύστημα «λίγο από όλα» εσύ δεν τα καταφέρνεις. Γιατί εσύ πρέπει να είσαι «πολύ παντού».

Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά είναι αλήθεια. Προτεραιότητά σου είσαι εσύ και μετά τα παιδιά σου. Γιατί αν καταρρεύσεις, δεν θα είσαι εκεί για εκείνα. Πάρε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και σημείωσε πως θα καταφέρεις να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά χωρίς να χάσεις τον εαυτό σου:

1.Να είσαι ειλικρινής: Η ειλικρινής επικοινωνία τόσο με τον σύντροφό σου όσο και με τα παιδιά θα φέρει τις σωστές ισορροπίες.

2.Να έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν: Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια!

3.Να κάνεις κάθε μέρα κάτι που σε κάνει χαρούμενη: Να διαβάσεις, να δεις την αγαπημένη σου σειρά, να χορέψεις!

4.Να ακολουθήσεις τα όνειρά σου και να επιτρέπεις και στους άλλους να κάνουν το ίδιο.

http://joytv.gr

Παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση;

Θέλετε το παιδί σας να γίνει ιδιοφυΐα; Μην διαλέξετε τυχαία το όνομα!