Η υπνοβασία στα παιδιά είναι κληρονομική

Η υπνοβασία στα παιδιά είναι κληρονομική

690_95810e3e-7fb1-4a60-8a6f-8dc76434b5ee

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, που διαπίστωσαν ότι αν ένας από τους δύο γονείς υπνοβατεί είναι μεγάλες οι πιθανότητες και το παιδί να είναι επίσης υπνοβάτης.

Σύμφωνα με έρευνα του Νοσοκομείου «Sacré-Coeur» του Μόντρεαλ, πάνω από το 60% των παιδιών εκδηλώνουν κάποια στιγμή υπνοβασία, αν και οι δύο γονείς τους είναι υπνοβάτες. Μάλιστα, όσο πιο έντονο ιστορικό υπνοβασίας υπάρχει στην οικογένεια, τόσο πιο πιθανό ήταν να γίνει υπνοβάτης και το παιδί.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά των οποίων ο ένας γονέας είναι υπνοβάτης, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να γίνουν επίσης υπνοβάτες, ενώ αν και οι δύο γονείς ήταν υπνοβάτες κατά την παιδική ηλικία, είναι σχεδόν επταπλάσια η πιθανότητα να γίνει και το μικρό τους.

Η υπνοβασία είναι μια αρκετά συνηθισμένη παιδική διαταραχή του ύπνου, η οποία συνήθως εξαφανίζεται κατά την εφηβεία. Μάλιστα, μαζί με το νυχτερινό τρόμο (που χαρακτηρίζεται από έντονο φόβο και κραυγές τη νύχτα ενώ το παιδί την επόμενη μέρα δεν θυμάται τίποτα), ανήκουν στην κατηγορία των παραϋπνιών.

http://happymom.gr