Μην ακούτε όσους λένε πως τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια!

Μην ακούτε όσους λένε πως τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια!

iStock_65104813_4x3

Το μωράκι σας σιγά σιγά μεγαλώνει και αρχίζει να μαθαίνει να περπατάει!

Νιώθει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και εσείς πρέπει να το βοηθήσετε να βρει την ισορροπία του.  Μην ακούτε όσους λένε πως τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια αφού δεν περπατάνε. Για να μάθουν να περπατάνε χρειάζονται παπούτσια!

Τα πρώτα του παπούτσια είναι πολύ πιο σημαντικά από άλλα πράγματα και αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή σας. Μπορεί να είναι μικροσκοπικά και να σας φαίνονται πεταμένα χρήματα επειδή δεν θα του κάνουν σε λίγο καιρό αλλά πιστέψτε μας πως δεν είναι!

Το ξέρατε οτι τα μωρά κλαίνε στη μητρική τους γλώσσα;

Ότι χρώμα και σχέδιο  να διαλέξετε πριν τα αγοράσετε φροντίστε να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Πρώτα από όλα πρέπει να ελέγξετε την ελαστικότητα. Τα πρώτα του παπούτσια πρέπει να έχουν σόλες υπερβολικά ελαστικές. Σιγουρευτείτε πως λυγίζουν με κάθε τρόπο και δείτε αν αισθάνεστε τα δαχτυλάκια  του παιδιού σας μέσα από το δέρμα.

Επίσης δείτε αν αναπνέουν καλά τα ποδαράκια του και επιλέξετε ένα υλικό που είναι ελαφρύ και δίνει αέρα.  Μην πάρετε πλαστικά παπούτσια όσο χαριτωμένα και να είναι!

Τέλος δείτε την άνεση του παπουτσιού.  Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα από το παπούτσι και δείτε αν έχει χωράει το δάχτυλό σας ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του και στο παπούτσι. Το ίδιο κάντε και από την εξωτερική πλευρά όταν το δοκιμάσει.

Αν λοιπόν το παπούτσι περάσει το παραπάνω τεστ. Είστε έτοιμοι για περπάτημα!

Οι 10 ωραιότερες τούρτες για παιδικά γενέθλια!

Noητική ανάπτυξη του παιδιού: Γιατί η ηλικία των τεσσάρων ετών είναι κρίσιμη