Αγαπητοί γονείς , ως δασκάλα θα ήθελα να μην κάνετε τα παρακάτω λάθη…
To σχολείο ξεκινά και οι επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά απαιτητικές για όλους μας μέχρι να προσαρμοστούν τα παιδιά στο περιβάλλον της τάξης.
Ναι θα είναι δύσκολα για εσάς τους γονείς αλλά και για εμάς τους δασκάλους. Ναι το ξέρω πως είναι η δουλειά μας αλλά έχει και εκείνη τις δυσκολίες της.
Για να υπάρχει λοιπόν μια ομαλή συνεργασία στο σχολείο πρέπει να βοηθήσετε και εσείς λίγο την δουλειά μας.
Μην κάνετε λοιπόν τα παρακάτω λάθη…
Μεγαλώνετε έναν μικρό ζωγράφο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!
Αρχικά μην κρατάτε κακία στον δάσκαλο του παιδιού σας αν έβαλε κακό βαθμό στο παιδί σας. Όλοι έχουμε απογοητευτεί όταν τα παιδιά μας δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όμως δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείτε τον δάσκαλο πως δεν αναγνωρίζει την αξία του παιδιού σας και κρίνετε το στυλ του ή την προσωπικότητα του ως ανοργάνωτη και κακή. Φυσικά κανένας δάσκαλος δεν είναι τέλειος, αλλά πρέπει να ξέρετε πως και εμείς θέλουμε το καλό του παιδιού σας.
Η τάξη είναι το “αρχηγείο” του δασκάλας και για αυτό πρέπει να το σεβαστείτε. Αν χρειαστούμε την βοήθειά σας θα την ζητήσουμε και θα την δεχτούμε με χαρά. Μην ξεπερνάτε όμως τα όρια μπαίνοντας στην τάξη την ώρα του μαθήματος, ή ζητάτε να καθίσετε και εσείς στο ίδιο θρανίο με το παιδί σας επειδή είναι πρωτάκι. Στην τάξη ξεκινά η δουλειά μας και τελειώνει η δική σας.
Μην επικοινωνείτε μαζί μας μόνο όταν συμβαίνει κάτι κακό. Χρειαζόμαστε την γνώμη σας και την επικοινωνία μαζί σας. Βοηθήστε μας να το διατηρήσουμε αυτό.
Κανείς δεν θα ήθελε να ακούσει πως το παιδί του τα πάει άσχημα στο σχολείο. Όμως μπορεί το παιδί σας να χρειάζεται βοήθεια ειδικού. Ακούστε μας λοιπόν και μην κλείνετε τα αυτιά σας στην λέξη “πρόβλημα, δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ κλπ.”Δεν είναι ταμπού, αλλά μια σημαντική πληροφορία για το παιδί σας που μπορεί να το κάνει καλύτερο.
Γνωρίστε και τους υπόλοιπους δασκάλους. Μην περιορίζεστε μόνο στην δασκάλα του παιδιού σας αλλά και σε άλλους εμβόλιμους δασκάλους. Μόνο έτσι θα καταλάβετε την πολιτική, την κουλτούρα και τον χαρακτήρα του σχολείου.
Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio
Τα παιδικά μας χρόνια: ένα καταφύγιο ή μια κόλαση;
10 πράγματα που δεν θα θυμάται η κόρη μου από το καλοκαίρι που πέρασε, από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου