Αυτά είναι τα στάδια που περνάει μια μαμά όταν μένει για πρώτη φορά μόνη με το μωρό!

Αυτά είναι τα στάδια που περνάει μια μαμά όταν μένει για πρώτη φορά μόνη με το μωρό!

new_mom_thumbnail

Όλοι ξέρουν πως ο δεσμός ανάμεσα στην μητέρα και το μωρό είναι απλά μοναδικός. 

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η μαμά δεν θα “τρομάξει” λίιιιιγο   την πρώτη φορά που θα μείνει μόνη της με το μωρό.

Τα νεογέννητα είναι μικροσκοπικά αλλά έχουν ένα μαγικό τρόπο να σου δημιουργούν φόβο. 

Αυτά είναι λοιπόν τα στάδια που περνάει μια μαμά όταν μένει μόνη πρώτη φορά με το μωρό!

Στάδιο 1: Απόλυτος πανικός. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς πως θα μείνεις μόνη με το μωρό και θα είναι  κοντά σου ο άντρας σου, η μαμά σου, ή η πεθερά σου. Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις μόνη σου αν αρχίσει να κλαίει και δεν σταματάει.  Τρομάζεις και και μόνο στην ιδέα να πας τουαλέτα και το αφήσεις μόνο του.

Να ανοίξουν τα σχολεία επιτέλους, να ξεκουραστώ από τη «μαμαδίλα»

Στάδιο 2: Έχεις συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν πρόκειται να έρθει κανείς να σε βοηθήσει και πρέπει να καταστρώσεις ένα σχέδιο επιβίωσης. Ανοίγεις τον υπολογιστή έτοιμο στο internet για να ψάξεις απαντήσεις αν συμβεί κάτι. Βγάζεις, πάνες, μπιμπερό, πιπίλα, θερμόμετρο, μωρομάντηλα, κουβέρτες και ένα σνακ (για εσένα) και τα βάζεις κοντά σου για παν ενδεχόμενο.

Στάδιο 3: Είσαι περήφανη για το σχέδιο επιβίωσης και λες: “Ναι μπορώ να το κάνω! Εδώ κατάφερα  τον τοκετό, εδώ θα φοβηθώ; Είμαι σούπερ μαμά!”

Στάδιο 4: Όλα πάνε καλά μέχρι που το μωρό αρχίζει να κλαίει. “Τι θα κάνω τώρα;” Πάλι πανικός και άγχος!

Στάδιο 5:  Αρχίζουν τα μηνύματα στον άντρα σου πως το μωρό δεν σταματάει να κλαίει και μετά παίρνεις τηλέφωνο την μαμά σου. Αφήνεις τελευταίο το  ενδεχόμενο να πάρεις την πεθερά σου.

Στάδιο 6: Το μωρό ηρεμεί, θηλάζει και κοιμάται. Ναι ! Σου πήρε 200 ώρες αλλά τα κατάφερες! Και δεν πήρες και τηλέφωνο την πεθερά σου! Όλα σούπερ!

Στάδιο 7:  Τώρα που ηρέμησε το μωρό γύρισε ο άντρας σου και βλέπει ένα ήρεμο και γαλήνιο μωρό. Αρχίζει να σου λέει για ποιον λόγο αγχώθηκες αφού το μωρό είναι ήσυχο. Εσύ κρατιέσαι να μην ουρλιάξεις.

Στάδιο 8 : Δεν ήταν εύκολο αλλά τα κατάφερες. Πέρασες την πρώτη φορά μόνη σου με το μωρό. Περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και ας μην σου φάνηκε!

Μπράβο μαμά!

Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio

Mαμά φτιάχνει γεύματα για το παιδί της με έμπνευση από χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων!

«Εσύ πότε θα γίνεις μαμά»; To post μιας γυναίκας για την εγκυμοσύνη που έγινε viral