Δύσκολοι αποχαιρετισμοί στον παιδικό σταθμό

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί στον παιδικό σταθμό

αποχαιρετισμοί στον παιδικό σταθμό

Οι πρώτες ημέρες στον παιδικό σταθμό δεν πήγαν και τόσο καλά όσο υπολογίζατε γιατί το μικρό σας ξεσπάει σε κλάματα και δεν θέλει να σας αποχωριστεί. Ενστικτωδώς θέλετε να το πάρετε αγκαλιά για να γυρίσετε στην ασφάλεια του σπιτιού σας, όμως γνωρίζετε πολύ καλά πως αυτό το βήμα που τρομάζει τόσο το παιδί σας πρέπει να γίνει. Ας δούμε μερικούς τρόπους.

Φροντίστε να μιλάτε για την εμπειρία του παιδικού σταθμού, αλλά όχι τόσο έντονα για να μην το αγχώσετε. Ένας καλός τρόπος είναι να προμηθευτείτε ένα παραμύθι με σχετικό θέμα για να δείτε μαζί πώς αντιδρά ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Επιτρέψτε του να πάρει μαζί ένα αγαπημένο αντικείμενο το οποίο θα το καθησυχάζει όταν αισθάνεται μόνο του.

Πείτε αναλυτικά στο παιδί τι ακριβώς θα κάνει εκεί μέχρι να πάτε να το πάρετε, ώστε να ξέρει πότε να σας περιμένει.

Αν δυσκολεύεται να σας αποχωριστεί, δώστε του να κρατάει κάποιο δικό σας αντικείμενο, π.χ. ένα μπρελόκ, που μπορεί να το αγγίζει κάθε φορά που θα νιώθει ότι του λείπει η μαμά του.

Πρώτη ημέρα χωρίς την μαμά…στο νηπιαγωγείο/παιδικό σταθμό

Αποφύγετε τα κλάματα από την πλευρά σας και τις υπερβολικές αγκαλιές, δείχνοντας του ότι διστάζετε να το αφήσετε, γιατί θα δυσκολέψετε ακόμα περισσότερο τον αποχωρισμό.

Αν βλέπετε ότι δυσκολεύεται πολύ, δοκιμάστε να το πηγαίνει κάποιος άλλος στον παιδικό σταθμό το πρωί.

Κάθε παιδί χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να προσαρμοστεί, επομένως έχετε υπομονήμέχρι να κάνει το βήμα. Σε λίγο καιρό θα ανυπομονεί να πάει στον παιδικό σταθμό και να δει τους νέους του φίλους!

Πηγή: altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Στον παιδικό σταθμό – πρώτη φορά σ’ έναν καινούριο κόσμο χωρίς τη μαμά

Kαι έρχεται η πρώτη φορά που θα πάει ο μικρός άνθρωπος στον παιδικό σταθμό…