2 μεγάλα αυγά
2 κούπες ξινόγαλα ή γάλα
4 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/3 κούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε τα ώσπου να γίνουν λείος χυλός. Βουτυρώστε τον πάτο ενός μικρού τηγανιού ,κάψτε το επάνω στη φωτιά και ρίξτε μια κουταλιά από το μίγμα ,να καλυφθεί ο πάτος.
Μόλις φουσκώσει και πριν προλάβουν να σπάσουν οι φουσκάλες που σχηματίζονται στην επιφάνεια, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και ψήστε την, ώσπου να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Ο πιο απλός τρόπος να προσφέρετε τις τηγανίτες ,είναι στοιβάζοντας τες σε σωρό αλείφοντας με μαργαρίνη, και περιχύνοντας με μέλι.
Μυστικά για τέλειες τηγανίτες:
Μην βιαστείτε και μην έχετε τη φωτιά στο δυνατό. Ψήστε τις τηγανίτες στο χρόνο του και με μέτρια φωτιά
Χρόνος προετοιμασίας 15’
Χρόνος μαγειρέματος 15’
Επιμελήθηκε ο: Ν.Π