«Το παιδί μου πήγε δημοτικό και η τσάντα του είναι ασήκωτη! Ανησυχώ…»

«Το παιδί μου πήγε δημοτικό και η τσάντα του είναι ασήκωτη! Ανησυχώ…»

η τσάντα του είναι ασήκωτη

Καλή αρχή στο παιδί σας! Και ναι, η τσαντούλα του νηπίου δεν έχει καμία σχέση με την τσάντα του δημοτικού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε εάν οι ανησυχίες σας ευσταθούν ή όχι.

Βιβλία, τετράδια, κασετίνες, βάλτε και το φαγητό εάν παίρνουν μαζί τους, προσθέστε και από ένα παγουρίνο με νεράκι και έχετε μια τσάντα πραγματικά …ασήκωτη.

Αγαπητή μανούλα, μάθετε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς, το βάρος της τσάντας των μικρών παιδιών πρέπει να αντιστοιχεί στο 1/6 του βάρους τους (ή αλλιώς να μην είναι μεγαλύτερο από το 10% τους βάρους τους).

Στην αντίθετη περίπτωση, το να σηκώνουν δηλαδή τα παιδιά μία τσάντα βαρύτερη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μέση και στον αυχένα καθώς και προβλήματα στα χέρια και πονοκεφάλους.

5 πράγματα που κάθε παιδί πρέπει να έχει στη σχολική του τσάντα!

Τους έχετε πάρει τσάντα με ροδάκια ή με ιμάντες; Η πρώτη βοηθά πολύ στη μεταφορά αλλά και μια τσάντα που κουβαλιέται στην πλάτη αν έχει καλούς ιμάντες και μαξιλαράκια στη θέση της πλάτης είναι ασφαλής, αρκεί να ακολουθήσετε τον κανόνα του βάρους!

Εκτός όμως από το βάρος αυτό καθεαυτό, υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας που παίζει ρόλο, σύμφωνα με έρευνες:

Τα παιδιά παίρνουν το σχολικό, τα πηγαίνετε εσείς στο σχολείο με το αυτοκίνητο ή μήπως πάνε με τα πόδια;

Σίγουρα θα υποθέτετε ότι το να πηγαίνουν στο σχολείο περπατώντας και κουβαλώντας την τσάντα τους στην πλάτη είναι η χειρότερη περίπτωση, σωστά;

Κι όμως! Οι ειδικοί λένε ότι όσα παιδιά πάνε σχολείο περπατώντας (εφόσον βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία ή το σχολείο είναι κοντά στο σπίτι, φυσικά) αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα σε σύγκριση με όσα πάνε με το σχολικό ή με το αυτοκίνητο της μαμάς ή του μπαμπά!

Και αυτό γιατί το περπάτημα, αυτή η φυσική άσκηση, ενισχύει τους μύες γύρω από τη σπονδυλική στήλη και μειώνει τους πόνους στη μέση των μαθητών.

Αυτό ας το έχετε υπόψιν σας για αργότερα, γιατί τώρα εννοείται πως δεν θα τα αφήσετε μόνα να πάνε στο σχολείο τα γλυκά σας πρωτάκια!

Πηγή: mytwins.gr

Διαβάστε ακόμη:

Το πείραμα με τους μαθητές χωρίς τσάντα…

Σχολική τσάντα: Πόσα κιλά μπορεί να σηκώσει ένα παιδί ανάλογα με το βάρος του;