Brexting: Η εξομολόγηση μιας μαμάς που θηλάζει και χαζεύει στο κινητό.

Brexting: Η εξομολόγηση μιας μαμάς που θηλάζει και χαζεύει στο κινητό.

Brexting

Όταν ο άντρας μου και εγώ προσλάβαμε μια νταντα για το πρώτο μας παιδί, της βάλαμε ως όρο να μην έχει ποτέ κινητό πάνω της όταν κρατούσε το παιδί, λέει η Leslie Goldman στο mom.me.  Επίσης μαλώναμε τους γονείς μας όταν είχαν αγκαλιά το μωρό και είχαν πάνω τους το κινητό τους. Θέλαμε η κόρη μας να έχει την αμέριστη προσοχή όποιου ασχολιόταν μαζί της και ταυτόχρονα φοβόμασταν για την ακτινοβολία.

[babyPostAd]Ναι, ήμασταν υπερβολικοί.

Όταν ήρθε το δεύτερο μωρό, ουσιαστικά το αφήναμε σε οποιονδήποτε είχε έστω ένα λειτουργικό χέρι και φαινόταν να μην  μπορεί να τρέξει γρήγορα – ώστε να μπορέσουμε να τον κυνηγήσουμε στην περίπτωση που προσπαθούσε να απαγάγει το μωρό.

Όσο για το κινητό… Πώς τα καταφέρναμε με το πρώτο μωρό χωρίς email, facebook και  twitter για συντροφιά εκείνα τα ατελείωτα βράδια που το θήλαζα; Με το δεύτερο μωρό είναι διαφορετικά. Έχει τύχει ακόμα και να το χτυπήσω στο κεφάλι καθώς μου έπεσε το κινητό από τα χέρια ενώ αποκοιμήθηκα κατά το θηλασμό…

Ενώ τόσο καιρό ένιωθα υπερβολική με το πρώτο μωρό, με το δεύτερο νιώθω πως το παραμελώ…  Κάνοντας Brexting, δηλαδή ασχολούμαι με το κινητό ενώ θηλάζω το μωρό μου, είναι κάτι που κάνουν οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες. Πλέον όμως οι έρευνες δείχνουν πως αυτό επηρεάζει το δεσμό ασφαλούς προσκόλλησης μητέρας και παιδιού.

Βrexting: Κοιτάζω το κινητό μου όσο θηλάζω. Κάνω έγκλημα;

«Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρετε να δεθείτε και να μιλήσετε με το μωρό σας ενώ είστε στο κινητό», λέει η Terry Bretscher, μια νοσοκόμα και σύμβουλος θηλασμού στο Pomona Valley Medical Center. «Όταν τα μωρά είναι νεογέννητα, ουσιαστικά μπορούν να δουν μόνο το στήθος και το πρόσωπο της μητέρα.  Μέχρι εκεί μπορούν να δουν και μόνο με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται προσκόλληση μεταξύ μητέρας και βρέφους. Αν η μητέρα ασχολείται με το κινητό της ενώ θηλάζει, θα χάσει πολλές στιγμές από το μωρό της.»

Tέλεια! Ένας ακόμη λόγος για να νιώθω ένοχη και να έχω τύψεις ως μητέρα. Και ήδη είχα τύψεις επειδή δεν ταΐζω οργανικά τρόφιμα στα παιδιά μου ή επειδή δεν έχω αλλάξει ακόμη την φωτογραφία στο λεύκωμα του μωρού μου, με την δική του φωτογραφία.

Για να είμαι ειλικρινής μπορώ να το καταλάβω. Και ήδη προσπαθώ να μειώσω τον χρόνο που περνάω στο κινητό. Δεν θέλω τα παιδιά μου να νομίζουν οτι το κινητό είναι κομμάτι της μορφής μου. Προσπαθώ να είμαι περισσότερο παρούσα στη στιγμή και να δένομαι μαζί τους, με το κινητό μου κρυμμένο σε άλλο δωμάτιο. Έτσι, όταν θηλάζω μπορώ να αφοσιώνομαι πλήρως στο μωρό μου, να τους μιλάω, να του τραγουδάω, να του χαϊδεύω τα μαλλάκια και να το χαζεύω…

Όταν ήταν νεογέννητο όμως, το κινητό μου ήταν η σανίδα σωτηρίας για να μη με πάρει ο ύπνος κατά τον μεταμεσονύκτιο θηλασμό…

Οπότε, η δική μου γνώμη είναι να κάνετε ό,τι πιστεύετε εσείς καλύτερο, για εσάς και το παιδί σας. Αν θεωρείτε οτι είναι επικίνδυνο να σας πάρει ο ύπνος ή το έχετε ανάγκη, ανοίξτε το κινητό σας, για όσο εσείς κρίνετε κατάλληλο. Αν πάλι πιστεύετε οτι όντως το Brexting δυσχεραίνει την προσκόλληση με το παιδί σας, αφήστε το στην άκρη και απολαύστε τη στιγμή!

Για το Babyradio – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

«Καλά, ακόμη θηλάζεις;»

Αυτή είναι η φράση που απαγορεύεται να πει μια μαμά που θηλάζει…