Το να κρατήσεις καθαρό ένα σπίτι ενώ έχεις παιδιά, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο!

Το να κρατήσεις καθαρό ένα σπίτι ενώ έχεις παιδιά, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο!

καθαρό ένα σπίτι ενώ έχεις παιδιά

Έχω ζήσει με συγκατοίκους, έχω ζήσει μόνο με τον σύζυγό μου και τώρα ζω με το σύζυγο και τα παιδιά μου. Και έχω καταλάβει ένα πράγμα απο την τελευταία αυτή μορφή: Δεν είμαι καλή νοικοκυρά!

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Δεν ζούμε και μέσα στην βρωμιά, αλλά δεν έχω και αυτόν το ψυχαναγκασμό που σε οδηγεί μόλις δεις ένα ψίχουλο να τρέχεις να φέρεις τη σκούπα. Θέλω να ζω σε ενα σπίτι που αστράφτει! Θέλω να έρχονται οι επισκέπτες και να λένε “Το σπίτι σου είναι τόσο καθαρό! Πώς τα καταφέρνεις;”

Αλλά έχω και 2 παιδιά… Και το να προσπαθείς να έχεις ένα σπίτι που λάμπει από καθαριότητα, ενώ έχεις 2 παιδιά είναι σχεδόν αδύνατο!

Είναι αδύνατον σας λέω! Τα παιδιά μου ξυπνάνε βρώμικα, ακόμη κι α τα έχω κάνει μπάνο το βράδυ, τα έχω πάει σηκωτά στο κρεβάτι τους για να μην ακουμπήσουν πουθενά, με πεντακάθαρες πιτζάμες και σεντόνια. Μόλις ξυπνήσουν , ότι και να πιάσουν το αφήνουν γεμάτο με αποτυπώματα και βρωμιές.

Αλλά προσπαθώ… Έχω παντού πανάκια καθαρισμού και έχω και ένα πλάνο καθαριότητας. Όμως τα παιδιά μου δεν  αφήνουν τις προσπάθειες μου να επιτύχουν. Αν για παράδειγμα Δευτέρα εχω σχεδιάσει να καθαρίσω το μπάνιο, την Τρίτη το πρωί θα το επισκεφτούν περισσότερες φορές από κάθε άλλη μέρα, μπορεί ακόμη να εμφανίσουν και διάρρεια! Και μετά θα κάνουν μπάνιο και θα το γεμίσουν με νερά και με αφρούς! Έτσι, την Τρίτη θα πρέπει να ξανακαθαρίσω το μπάνιο, αφήνοντας το πλάνο μου για την επόμενη μέρα…

Ναι, έχω και καθαρό σπίτι και είμαι και καλή μαμά!

Τις προάλλες ενώ έβαζα πλυντήριο μου ζήτησε ο μεγάλος μου να φάει πορτοκάλια. Του το επέτρεψε, με προυπόθεση να τ φάει στο τραπέζι της κουζίνας. Φαντάζεστε τη συνέχεια… Από την πρώτη δαγκωνιά ήθελε να πάει να πλένει τα χέρια του. Αυτό σημαίνει οτι τα ζουμιά από τα πορτοκάλια έτρεχαν στο πάτωμα, τα βρωμικα χεράκια έπιασαν τη βρυση και αφού πλύθηκε, με βρεγμένα χέρια επέστρεψε στο τραπέζι πατώντας πάνω στα ζουμιά απο πορτοκάλια που είχε πριν ρίξει στο πάτωμα. Ετσι τον ανακάλυψε ο αδερφός του ο οποίος αποφάσισε να φέρει και τον σκύλο μας μαζί για να φάνε όλοι μαζί! Μέσα σε λίγα λεπτά η κουζίνα έγινε ένα ολοκληρωτικό χάος με μυρμήγκια που αποφάσισαν να γευματίσουν μαζί μας!

Ακόμη και σε έναν ουτοπικό κόσμο όπου τα παιδιά θα έτρωγαν ήσυχα και όμορφα χωρίς να λερώνουν, ακόμη κι εκεί θα υπήρχαν πάντα πεταμένα παιχνίδια παντού! Αυτά τα ξύλινα παιχνίδια με τα πολλά κομμάτια για παράδειγμα, που πάντα επιλέγουν οι παππούδες των παιδιών να τους αγοράσουν. Και πάντα ένα κομμάτι θα χαθεί, μόνο και μόνο με σκοπό να μπει στο πόδι μου τη νύχτα που θα σηκωθώ να πιώ νερό…

Δεν είμαι και η καλύτερη νοικοκυρά αλλά πάντα προσπαθούσα. Ακόμη και τώρα με τα παιδιά προσπαθώ. Αλλά κουράστηκα! Θα ξανακαθαρίσω όταν τα παιδιά μου φύγουν από το σπίτι. Μέχρι τότε θα φοράω πάντα παντόφλες και θα προσποιούμαι οτι η κηλίδα στον καναπέ είναι νερό!

Πηγή: scarymommy.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Kάποια μέρα το σπίτι μου θα είναι και πάλι καθαρό…

Πόσα μικρόβια κουβαλά κάθε επισκέπτης που μπαίνει στο σπίτι σας;