8 Λόγοι που κάνουν την Ελληνίδα μάνα ξεχωριστή

8 Λόγοι που κάνουν την Ελληνίδα μάνα ξεχωριστή

Ελληνίδα μάνα

Η Ελληνίδα Μάνα φημίζεται για το μεγαλείο της ψυχής της, είναι η ίδια η ευτυχία και η θαλπωρή όλης της οικογένειας. Είναι το στήριγμα σου σε ιδιαίτερες στιγμές και η αγκαλιά που θα βρεις πάντα ανοιχτή όποτε κι αν την χρειαστείς.  

ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ.

Όσα κι αν πούμε ποτέ δεν θα καταφέρουμε να προσδιορίσουμε τον ρόλο της γιατί είναι ένας άνθρωπος πανταχού παρόν.
Ακόμα κι όταν δεν την χρειάζεσαι αυτή θα είναι εκεί στην γωνίτσα της να σε προστατεύει όσο πιο διακριτικά γίνεται.
Τι κάνει όμως την Ελληνίδα Μάνα να ξεχωρίζει από τις μαμάδες όλου του κόσμου?

Η γυναίκα που κάνει τα πάντα.
Και μάλιστα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ο ρόλος της σαν μητέρα προσδιορίζεται μέσα από διαφορετικούς χαρακτήρες που εξασκεί κατά την διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να γίνει ο υδραυλικός του σπιτιού, ο σεφ, η καθαρίστρια, η φίλη σου, ο λογιστής σου, η γιατρός σου και όλα αυτά μαζί με τον προσδιορισμό της σαν γυναίκα που δεν ξεχνά ποτέ να είναι όμορφη και σέξι για τον άντρα της (ή σχεδόν ποτέ..).

H προσωποποίηση της αγάπης.
Θα κάνει τα πάντα αφήνοντας στην άκρη τον εαυτό της μόνο για να ευχαριστήσει τα παιδιά της. Η αγάπη της αποτελεί σταθμό ζωής και μπορεί να δώσει και την ψυχή της ακόμα προκειμένου να πετύχει την ευτυχία των παιδιών της.

50 φράσεις της Ελληνίδας μάνας! (Χιουμοριστικό)

Είναι πανίσχυρη.
Μπορεί να τα βάλει ακόμα και με τους νόμους της φύσης για να εξασφαλίσει την υγεία των παιδιών της. Είναι ικανή να παραμερίσει αδιαπέραστα εμπόδια, να διανύσει βουνά και θάλασσες απλά και μόνο για να φέρει την ζακέτα σου!?!?

Δεν παραπονιέται ποτέ ή σχεδόν ποτέ.
Θεωρεί τον εαυτό της ανίκητο, η έλλειψη ύπνου και η κούραση έρχονται σε δεύτερη μοίρα και δεν την σταματούν από τις καθημερινές της δραστηριότητες. Πιστεύει ότι δεν έχει δικαίωμα να αρρωστήσει, ακόμα και με 40 πυρετό αυτή θα περιφέρεται στο σπίτι για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της οικογένειας.

Είναι το καταφύγιο σου.
Μπορεί να σε πάρει αγκαλιά, να σε ακούσει, να σε ενθαρρύνει ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι  σε απορρίπτουν. Ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω της, είναι ο ώμος της παρηγοριάς για κάθε απογοήτευση ή στενοχώρια. Η ασφάλεια που νιώθεις μέσα στην αγκαλιά της, την κάνει παντοδύναμη και έτοιμη να νικήσει όλους τους φόβους σου.

Μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση.
Είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να το καταφέρει με απίστευτη ευκολία. Διαθέτει όλα τα μέσα για να το επιτύχει και σε κάνει να χαμογελάς σε ανύποπτο χρόνο. Ναι… είναι η γυναίκα που σ’ έφερε στην ζωή και δεν θέλει από σένα παρά μόνο, να ακούει το γέλιο σου.

Η δασκάλα σου.
Από την πρώτη κιόλας μέρα που ήρθες στον κόσμο, αυτή στέκεται δίπλα σου και σε διδάσκει κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, την τέχνη της ζωής. Γεμίζει συνεχώς την βαλίτσα σου με εφόδια που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις μπροστά για να μπορείς να κοιτάξεις κατάματα το μέλλον σου.

Να τρως το φαγητό σου.
Αυτός είναι ένας καθημερινός εφιάλτης για κάθε μαμά, ακόμα και στο γεγονός ότι είσαι άρρωστος θεωρεί αδιανόητο να μην αδειάσεις το πιάτο σου.

Η Ελληνίδα Μάνα αντιπροσωπεύει τον όρο της μητρότητας παγκοσμίως. Είναι η μαμά που ακόμα και τις βροχερές παγωμένες νύχτες κάνει τον ήλιο να λάμπει μέσα στο σπίτι της. Όλα είναι δυνατά γι’ αυτήν και μπορεί να σπάσει αλυσίδες για να βρεθεί κοντά στα παιδιά της. Της αξίζει ένας φόρος τιμής για την προσφορά της στην κοινωνία. Κι επειδή ποτέ δεν είναι αργά, αλλά η μανούλα μας δεν θα είναι πάντα εκεί, ας της πούμε σήμερα πόσο πολύ την αγαπάμε.

Πηγή: familysland.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η «ελληνίδα μάνα» από τη σκοπιά μιας ομογενούς

Απίστευτος διάλογος ανάμεσα στην Ελληνίδα μάνα και την κόρη της