Σήμερα φτιάχνουμε πατάτες τηγανητές “του φούρνου”!
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 35 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Υλικά
-4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι
Eκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που θέλουμε. Ζεσταίνουμε μπόλικο νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε τις πατάτες σε γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε το νερό που βράσαμε. Αφήνουμε να μείνουν μέσα στο βραστό νερό για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε πλαστικό μπουκάλι με σπρέι. Βγάζουμε τις πατάτες από το ζεστό νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Απλώνουμε χαρτί κουζίνας στον πάγκο και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τις ψεκάζουμε ελαφρώς με το σπρέι λαδιού και τις ανακατεύουμε.
Το διαβάσαμε στο http://ethnos.gr