Τι χρειάζονται περισσότερο τα παιδιά μετά από ένα διαζύγιο;

Τι χρειάζονται περισσότερο  τα παιδιά μετά από ένα διαζύγιο;

o-divorce-kid-facebook

Μετά από το  διαζύγιο άκουγα  πολύ συχνά την φράση: « Ζήσε την ζωή σου» .

Ο λόγος που το λένε αυτό υποθέτω πως είναι επειδή νομίζουν πως οι γονείς αυτό χρειάζονται όταν  μετά από ένα διαζύγιο. Τα παιδιά όμως δεν χρειάζονται γονείς που να ζουν την ζωή τους μετά το διαζύγιο.

Χρειάζονται γονείς που θα είναι πιο δυνατοί και πιο σταθεροί από εκείνα ακόμη και μετά το διαζύγιο.

Τα παιδιά πληγώνονται ήδη αρκετά μετά από ένα διαζύγιο δεν χρειάζεται να τα πληγώσουμε και άλλο  με την ανασφάλειά μας.  Ένα διαζύγιο σημαίνει πως τώρα πλέον τα παιδιά θα έχουν δυο  διαφορετικά σπίτια , δυο γειτονιές, διαφορετικούς κανόνες σε κάθε σπίτι και ίσως και ένα καινούριο σχολείο, καινούριες συνήθειες  και ασυνήθιστες εμπειρίες κάθε μέρα.

Πώς θα δημιουργήσετε λοιπόν σταθερότητα στα παιδιά σας μετά το διαζύγιο;

Μπορεί να βελτιωθεί η συμπεριφορά ενός παιδιού χωρίς φωνές και γκρίνιες;

Αρχικά  οι μαμάδες που είναι πιο συναισθηματικές πρέπει να στηρίξουν τον εαυτό τους και να παραμείνουν όσο πιο ψύχραιμες γίνεται.

Βρείτε λοιπόν ανθρώπους δίπλα σας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πόνο , τον θυμό , την απογοήτευση και την μοναξιά της απώλειας. Χρειάζεστε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να δείτε το μέλλον με άλλο μάτι.  Μιλήστε τους και μοιραστείτε τους φόβους σας.  Είναι προτιμότερο να μιλάτε σε κείνους παρά στα παιδιά σας. Μην τα φορτώνετε και με άλλα προβλήματα.

Δεν είναι δουλειά των παιδιών σας να είναι φίλοι σας, συντροφιά σας, ή σύμβουλοι γάμου.  Μην  μοιράζεστε πράγματα μαζί τους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μάθαιναν ποτέ.

Μην υποτιμάτε την βοήθεια ειδικών συμβούλων ή ψυχολόγων για να μοιραστείτε το πρόβλημά σας.  Θα σας κάνει καλό να μιλήσετε σε έναν τρίτο άνθρωπο που είναι εντελώς έξω από την ζωή σας και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Έτσι θα μπορέσετε να  διαχειριστείτε τα συναισθήματά καλύτερα όταν βρίσκεστε με τα παιδιά σας.

Επικεντρωθείτε στο καθημερινό πρόγραμμα. Η ρουτίνα μας βοηθάει  να ξεχνιόμαστε και να μπούμε σε έναν ρυθμό. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας. Πρέπει να μπουν απευθείας σε ένα καθημερινό πρόγραμμα  για να μην προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες αλλαγές. Το ότι υπάρχει ένα διαζύγιο δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουν τις ασκήσεις τους ή τα καθήκοντά τους.

Υπομονή! Διαζύγιο είναι!Θα περάσει!

Κατερίνα Π. για το babyradio

Διαβάστε ακόμη:

Φράσεις που όλοι θα πούνε στον γιο σας αλλά εσείς δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!

Αυτός είναι ο λόγος που τα μικρά παιδιά πετάνε πράγματα!