8 Συνταγές γλυκών μόνο με 2 υλικά!
Σας το προτείνουμε… Μια ωδή στη μητρική αγάπη και τη ζωή!
1. Αλατισμένη καραμέλα
Τι θα χρειαστούμε
350 γρ. λευκή κουβερτούρα καλής ποιότητας, με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 30%, κομμένη σε κομματάκια ή σε σταγόνες
λίγους κόκκους χοντρό αλάτι
Πώς θα το φτιάξουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στος 120οC. Σε πυράντοχο σκεύος απλώνουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, με μια μαρίζ απλώνουμε την σοκολάτα που πλέον έχει λιώσει και καραμελώσει σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 45 λεπτά έως και 1 ώρα. Κάθε 10 λεπτά βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ. Στην αρχή ίσως σχηματιστούν “κόμποι”, ωστόσο με το συνεχές ανακάτεμα η καραμέλα θα αποκτήσει λεία υφή. Ψήνουμε μέχρι η καραμέλα να πάρει καφέ-χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να απλωθεί. Αποθηκεύουμε σε βαζάκι αεροστεγώς κλειστό. Διατηρείται για αρκετούς μήνες σε δροσερό σκιερό μέρος.
2. Μπισκοτογλυκό με λευκή σοκολάτα
Τι θα χρειαστούμε
280 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
18 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση κρέμας (τύπου Oreo), σπασμένα με το χέρι
Πώς θα το φτιάξουμε
Σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην έρχεται σε επαφή το σκεύος με το νερό), λιώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε την λιωμένη πλέον κουβερτούρα σε πυράντοχο σκεύος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με τη βοήθεια της μαρίζ. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε από πάνω τα σπασμένα μπισκότα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κόβουμε σε κομμάτια με το πιρούνι και σερβίρουμε.
3. Σπιτική Kit Kat
Τι θα χρειαστούμε
10 μπάρες γκοφρέτα με γέμιση σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια ή σε σταγόνες
Πώς θα το φτιάξουμε
Σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην έρχεται σε επαφή το σκεύος με το νερό), λιώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Κατόπιν βουτάμε μία-μία τις μπάρες γκοφρέτας στη λιωμένη σοκολάτα. Ακουμπάμε την κάθε μπάρα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τη μία δίπλα ακριβώς στην άλλη. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
4. Fudge σοκολατένιο
Τι θα χρειαστούμε
450 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
Πώς θα το φτιάξουμε
Σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην έρχεται σε επαφή το σκεύος με το νερό), λιώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
5. Φρούτα βουτηγμένα σε σοκολάτα
Σχεδόν δεν υπάρχει συνταγή! Κόβουμε σε φέτες το φρούτο που προτιμάμε και το βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.
6. Παγωτό με 2 υλικά
Παγωτό φυστικοβούτυρο, παγωτό μπανάνα, παγωτό σοκολάτα ή παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα; Όλες οι συνταγές βρίσκονται εδώ!
7. Μους λεμόνι
Τι θα χρειαστούμε
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1/2 φλιτζάνι λεμονόκρεμα (lemon curd), σπιτική ή εμπορίου
Πώς θα το φτιάξουμε
Σε μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή – δηλ. να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη λεμονόκρεμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8. Brownie με πραλίνα φουντουκιού
Τι θα χρειαστούμε
4 αυγά
240 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Πώς θα το φτιάξουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Χτυπάμε τα αυγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου για έξι λεπτά.
Ζεσταίνουμε την πραλίνα φουντουκιού για να μαλακώσει στον φούρνο μικροκυμάτων, σε ένα μπολ. Μεταφέρουμε τη ζεστή πραλίνα σε μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε το μείγμα brownie. Εκεί, προσθέτουμε το 1/3 των χτυπημένων αυγών και ανακατεύουμε με μαρίζ αργά και προσεκτικά. Προσθέτουμε ξανά το 1/3 και ανακατεύουμε αργά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι αλευρωμένο και βουτυρωμένο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.