Πώς να αντιμετωπίσουμε τη συμπεριφορά του παιδιού με θετικό τρόπο;
Δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει κλάψει, γκρινιάξει, θυμώσει ή φωνάξει. Όσο αρνητικές κι αν σας φαίνονται αυτές οι συμπεριφορές, όσο και αν χαρακτηρίζετε το μικρό σας ατίθασο ή γκρινιάρικο, σημασία έχει και ο τρόπος που το πειθαρχείτε. Γιατί διαφορετικό αποτέλεσμα θα έχετε αν εστιάζετε στα αρνητικά στοιχεία, και διαφορετικό στα θετικά. Ας δούμε πώς να αντιμετωπίζετε τη συμπεριφορά του με αγάπη..
ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 500€
Πειθαρχήστε τα δικά σας συναισθήματα, δηλαδή τον θυμό, την απογοήτευση ή τα νεύρα, πριν απευθυνθείτε στο μικρό σας.
Πριν εφαρμόσετε συγκεκριμένες επιπτώσεις, σκεφτείτε τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές στη σχέση σας. Πρόκειται να τη δυναμώσουν ή να τη αποδυναμώσουν και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη που έχετε χτίσει;
Το σώμα σας ξέρει καλύτερα.. θηλάστε!
Δοκιμάστε να κατανοήσετε τον λόγο της άσχημης συμπεριφοράς, να κατεβείτε στο ύψος του και να του πείτε ότι καταλαβαίνετε ότι είναι θυμωμένο, ή στενοχωρημένο. Φροντίστε δεν να μην το κάνετε να νιώθει άσχημα για τα συναισθήματα που βιώνει.
Βάλτε τα όριά σας, αλλά κάντε το με ενσυναίσθηση, κατανοώντας ότι το μικρό σας μπορεί να φοβάται, να στενοχωριέται ή να μην του αρέσει να ακούει «όχι».
Προτεινόμενο βιβλίο από το babyradio… Η βίβλος της εγκυμοσύνης!
Ισχυροποιήστε τη σχέση σας αν το μικρό σας περιφρονεί τα όρια που θέτετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε μια αρκετά ισχυρή σχέση για να δεχτεί όσα του λέτε.
Θυμηθείτε πως ο τρόπος που φέρεστε εσείς στο μικρό σας, θα αντανακλάται μελλοντικά στον τρόπο που αντιμετωπίζει τον εαυτό του. Αν, λοιπόν, συμπεριφέρεστε με σκληρότητα τότε και εκείνο θα είναι πολύ σκληρό και αυστηρό με τον εαυτό του.
Πηγή: altsantiri.gr