Κολασμένη τάρτα Nutella με βάση από καβουρδισμένα φουντούκια!
Υλικά:
Για τη βάση:
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανάλατα φουντούκια
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
[babyPostAd]Για την κρέμα σοκολάτα:
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι Nutella
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C.Απλώστε τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και ψήστε για 5-7 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Γυρίστε το φούρνο στους 180 ° C.
Θρυμματίστε στο multi το 3/4 των ψημένων φουντουκιών (τα άλλα κρατήστε τα για το στόλισμα). Αναμίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέστε τους κύβους βούτυρο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε σταδιακά καθώς προσθέτετε το παγωμένο νερό. Απλώστε και πατήστε καλά σε μια φόρμα για τάρτες.
Ψήστε για 18-20 λεπτά , αφού τη γεμίσετε με φασόλια ή άλλα όσπρια προκειμένου να ψηθεί και να παραμείνει επίπεδη η επιφάνειά της.Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από τη βανίλια και μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρετε και προσθέστε και τη βανίλια.
Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φουντούκια προαιρετικά.
Απλώστε στη βάση και αφήστε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Πηγή: mamastv.gr