Σπιτικό Τιραμισού σαν Κέικ, με αυθεντική Iταλική Συνταγή – έτοιμο σε 10′ !!
Υλικά:
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
6 κουταλιές της σούπας άχαρη
250 g τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ
1 φλιτζάνι ζεστό εσπρέσο (ή δυνατό στιγμιαίο καφέ
περίπου 33 σαβαγιάρ
σοκολάτα κουβερτούρα
[babyPostAd]Εκτέλεση:
Στρώστε σε μια φόρμα του κέικ λαδόχαρτο, ώστε να προεξέχει από όλες τις πλευρές του με σκοπό να σας βοηθήσει στο ξεφορμάρισμα στο τέλος.
Τοποθετήστε το αυγό, τον κρόκο αυγού και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στο μπολ του μίξερ. Χτυπήστε ελαφρά το μίγμα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια κρέμα παρουσιάζοντας κορυφές στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε ελαφρά το τυρί μασκαρπόνε με 1 κουταλιά της σούπας λικέρ.
Χτυπήστε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι.
Στη συνέχεια, ανακατεύετε απαλά τη σαντιγί στο μίγμα των αυγών και του μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατέψτε 1 κουταλιά λικέρ στο ζεστό καφέ και ρίξτε το σε ένα ρηχό πιάτο. Βυθίστε κάθε πλευρά του κάθε μπισκότου στο μίγμα του καφέ με γρήγορες κινήσεις (σκοπός είναι να μην εμποτιστούν πολύ). Στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα του κέικ. (Αν υπάρχουν κενά, σπάστε μερικά μπισκότα ώστε να καλυφθούν και να υπάρχει ένα ενιαίο στρώμα στον πάτο της φόρμας)
Στρώνετε ένα επίπεδο κρέμας πάνω από τα μπισκότα και συνεχίζετε με τη δεύτερη στρώση μπισκότα, ακριβώς με την ίδια διαδικασία. Προσέξτε τα μπισκότα να είναι κατά την ίδια φορά με την πρώτη στρώση. Συνεχίσετε μέχρι να καλυφθεί η φόρμα. Τελευταία πασπαλίζετε την επιφάνεια με τρίμματα σοκολάτας.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Πηγή: mamastv.gr