Σοκ στην Βόρεια Ελλάδα: Έγκυος καθηλώθηκε σε καροτσάκι μετά από επισκληρίδιο αναισθησία

Σοκ στην Βόρεια Ελλάδα: Έγκυος καθηλώθηκε σε καροτσάκι μετά από επισκληρίδιο αναισθησία

επισκληρίδιο αναισθησία

Δικαίωση, έστω και με καθυστέρηση 6 ετών, ήρθε για μία εκπαιδευτικό-«θύμα» αναισθησιολόγου ιδιωτικής κλινικής της Βόρειας Ελλάδας με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης.

[babyPostAd]Το δικαστήριο καταδίκασε τον αναισθησιολόγο σε 4 φυλάκιση 4 ετών και 8 μηνών, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για δύο έτη.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της παθούσας, κας. Ευαγγελίας, τόνισε: «Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση του δικαστηρίου που σηματοδοτεί πολλά και ανοίγει δρόμους».

«Η γυναίκα έμεινε παράλυτη μετά τη γέννα, με ποσοστό αναπηρίας 85% και μέχρι σήμερα είναι καθηλωμένη σε καροτσάκι, ενώ και άλλη μία γυναίκα που εισήχθη ταυτόχρονα στην ίδια κλινική να παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα», τόνισε.

1

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Στις 06-12-2010, η άτυχη γυναίκα προσήλθε σε ιδιωτική κλινική ευρισκόμενη στην 40η εβδομάδα κυήσεως. Καταρχήν εξετάσθηκε από μαιευτήρα, ο οποίος προέβη σε διέγερση τραχήλου της μήτρας και της πρότεινε να επανέλθει με την έναρξη ωδινών τοκετού.

Περί ώρα 14:30 μμ γέννησε φυσιολογικά με επισκληρίδιο αναισθησία από τον ιατρό-αναισθησιολόγο.

Μετά τον τοκετό μεταφέρθηκε στο θάλαμο νοσηλείας. Από τις 17:00 μμ άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα παραλυσίας του κάτω μέρους του σώματός της, τα οποία με την ώρα επιδεινώνονταν.

Δεδομένου ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε τα ξημερώματα της 17/12/2010 μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική κλινική του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», όπου υπεβλήθη άμεσα σε μαγνητική και αξονική τομογραφία ΘΜΣΣ/ΟΜΣΣ.

Η αξονική τομογραφία κατέδειξε: «Παρουσία φυσαλίδων αέρος στον πρόσθιο κυρίως επισκληρίδιο χώρο στα επίπεδα Θ11 έως Θ3 και υπόνοια πρόσθιας επισκληρίδιας συλλογής τοπικά στο 02 επίπεδο».

Το ΠΟΡΙΣΜΑ δε της Μαγνητικής Τομογραφίας κατέδειξε «Παρουσία αιματώματος περιβάλλον τον νωτιαίο μυελό από το επίπεδο Θ7-Θ12 (πρόσθιος και οπίσθιος επισκληρίδιος χώρος)».

Ευθύς αμέσως εισήχθη στο Χειρουργείο και υπεβλήθην σε χειρουργική επέμβαση Πεταλοκτομία Θ7-Θ11 για αφαίρεση του επισκληριδίου αιματώματος.

Έλαβε εξιτήριο στις 27.12.2010 φέρουσα ουροκαθετήρα.

Μέσα σε λίγα 24ωρα εμφάνισε σοβαρά κινητικά προβλήματα, και πλέον αδυνατεί να περιποιηθεί το παιδί της.

Τα ανωτέρω προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η κυρία Δογούλη είναι αποτέλεσμα των επιπλοκών που παρουσίασε μετά την επισκληρίδιο αναισθησία.

Πηγή: madata.gr