Πρώτα βηματάκια, πρώτα παπουτσάκια!

Πρώτα βηματάκια, πρώτα παπουτσάκια!

Πρώτα βηματάκια

Από την Ελένη Οικονόμου

Τα βρέφη στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται παπούτσια. Μόλις όμως το μωράκι σου ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι η καλύτερη στιγμή να του αγοράσεις το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια που θα το βοηθήσει και θα του παρέχει την απαραίτητη προστασία.

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

[babyPostAd]Να τι πρέπει να προσέξεις:

–          Το υλικό τους θα πρέπει να είναι μαλακό και ελαφρύ. Αν το πάτωμα στο σπίτι γλιστράει, καλό θα ήταν τουλάχιστον ένα μέρος της σόλα τους να έχει λαστιχένια επιφάνεια

–          Βεβαιώσου ότι το ζευγάρι που θα διαλέξεις έχει αρκετό μήκος και φάρδος ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξακολουθήσει να του κάνει μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα το ποδαράκι του. Τα δάχτυλα δεν θα πρέπει να ακουμπούν το μπροστινό μέρος του παπουτσιού

–          Η άνεση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Τα ζευγάρι που θα επιλέξεις θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο πόδι του, ώστε να το φορέσει και να μην το απορρίψει.

–          Αναζήτησε υλικά που θα επιτρέπουν στο ποδαράκι του να «αναπνέει», όπως είναι το δέρμα και το βαμβακερό, καθώς σε αυτή τη φάση θα ιδρώνει πολύ.

–          Τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, οπότε να έχεις στο μυαλό σου ότι θα χρειαστεί να του αγοράζεις καινούργια παπούτσια κάθε δύο με τέσσερις μήνες!

Πηγή: dearmom.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να βοηθήσω το μωρό μου να περπατήσει;

Ενθαρρύνοντας το μωρό σας να περπατήσει

Τo παιδί μου δεν έχει περπατήσει ακόμα… Να ανησυχήσω;