Πότε θα αρχίσει το μωρό μου να γυρνάει μόνο του μπρούμυτα!

Πότε θα αρχίσει το μωρό μου να γυρνάει μόνο του μπρούμυτα!

μπρούμυτα

Τα διάφορα στάδια ανάπτυξης και το πότε ένα μωρό τα κατακτάει για να περάσει στο επόμενο προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον στις νέες μαμάδες.

 Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

[babyPostAd] Ειδικά αν καταφέρει να τα φτάσει πολύ γρήγορα, αυτό είναι αιτία να περηφανεύονται και να νιώθουν ότι το μωρό τους είναι χαρισματικό. Ένα τέτοιο στάδιο ανάπτυξης είναι και η στιγμή που το μωρό θα μπορέσει να γυρίσει μόνο του μπρούμυτα, χωρίς τη βοήθεια σου.

Ένα μωρό καταφέρνει να γυρίσει μπρούμυτα και να κυλιστεί σε άλλη θέση περίπου στην ηλικία των 4 με 7 μηνών. Αυτό είναι ένα γενικό χρονοδιάγραμμα που δίνουν οι αναπτυξιολόγοι, αλλά κάθε μωρό έχει το δικό του πρόγραμμα. Μπορεί το μωρό σου να έχει φτάσει 6 μηνών και να μην έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για μια τέτοια κατάκτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι του συμβαίνει κάτι. Αν όμως σε ανησυχεί, μπορείς να το συζητήσεις με το γιατρό σου στο επόμενο ραντεβού.

Για να φτάσει το μωρό σου στο σημείο να κάνει αυτή την κίνηση πρέπει να έχει αναπτύξει αρκετή δύναμη στο λαιμό, ώστε να σηκώσει το κεφάλι του, να το ελέγξει, να το κρατήσει σταθερό και να μπορεί να γυρίσει. Θα δεις ότι μέχρι να το καταφέρει, θα κάνει διάφορες προσπάθειες που ίσως να μην πετύχουν. Θα λικνιστεί πέρα δώθε, θα κάνει μισή στροφή, θα πάρει φόρα για να κάνει περιστροφή και όλα αυτά μέχρι να μπορέσει να κατακτήσει ολόκληρη τη στροφή! Αν το δεις να προσπαθεί, άφησέ το να το κάνει. Είναι ο δικός του τρόπος να ανακαλύπτει τις δυνατότητές του και να αναπτύσσεται. Αν του δώσεις ένα χεράκι βοηθείας μέχρι να το καταφέρει μόνο του, δεν είναι κακό καμιά φορά, αλλά γενικά είναι καλό να το αφήσεις να κάνει την προσπάθειά του. Θα δεις πόσο θα χαρείς όταν το δεις να σου χαμογελάει, έχοντας γυρίσει μπρούμυτα!

Πηγή: dearmom.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ανακαλύψετε τα ταλέντα του παιδιού σας!

Πρώτα βηματάκια, πρώτα παπουτσάκια!

Δώρα με το κιλό: Γιατί τους παίρνουμε τόσο πολλά;