Την συνταγή μας την έδωσε η Ανθούλα Κώστογλου ,από τα Πετρωτά του Νομού Έβρου.
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνα σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζανάκι δυόσμο
1 φλιτζάνα πλιγούρι
2 ½ φλιτζάνες νερό
πιπέρι Μαύρο
αλάτι
λίγο κρασί άσπρο.
Πληροφορίες για το μαγείρεμα: |
Τεμαχίζουμε το κρέας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το κοτόπουλο το πιπέρι και το αλάτι. Το γυρνάμε 2-3 φορές με ξύλινη κουτάλα έως ότου κοκινίσει και το σβήνουμε με το άσπρο κρασί. Ρίχνουμε τη σάλτσα, το δυόσμο και το νερό. Όταν το κρέας αρχίσει να βράζει ,ρίχνουμε το πλιγούρι και χαμηλώνουμε τη φωτια. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το πλιγούρι σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την κλείνουμε με το καπάκι της για να απορροφηθούν όλα τα υγρά. |
Ευγενική χορηγία του emthrace.org στο babyradio