Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος του!

Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος του!

ipsos

Τα παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικό ρυθμό, με αποτέλεσμα ένα παιδί να πηγαίνει σε μικρότερη τάξη και πολλές φορές να φαίνεται περισσότερο ανεπτυγμένο από κάποιο άλλο που πηγαίνει σε μεγαλύτερη.

[babyPostAd]Το ύψος που θα έχει το παιδί στην ενήλικη ζωή επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες και ο παιδίατρος μπορεί να βοηθήσει να προβλεφθεί.

Ορισμένα θέματα μπορεί να επηρεάσουν την σωστή ανάπτυξη, έτσι ώστε αν το παιδί δεν φαίνεται να έχει την αναμενόμενη ανάπτυξη, ο γιατρός μπορεί να συστήσει διάφορες εξετάσεις, προκειμένου να αξιολογηθούν οι συνθήκες υγείας.

Γενετική!

Αν οι γονείς είναι μικροκαμωμένοι, τότε δεν μπορεί να περιμένουν το παιδί τους να γίνει ιδιαίτερα ψηλό. Ωστόσο, παρόλο που η κληρονομικότητα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο, σε ό,τι αφορά το ύψος του παιδιού, είναι γεγονός ότι συνεισφέρει σε ποσοστό από 60-80%. Σε γενικές γραμμές το παιδί θα φτάσει στο ήμισυ του συνολικού του ύψους μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Οταν το παιδί φτάσει στα 2α γενέθλιά του, ο διπλασιασμός του τρέχοντος ύψους του θα αποτελεί μια εκτίμηση για το ύψος που θα έχει ως ενήλικας, που συχνά είναι ο μέσος όρος του ύψους των δύο γονέων του.

Διατροφή!

Κανένα παιδί δεν μπορεί να φθάσει το μέγιστο δυναμικό του ύψους του, αν δεν πάρει έναν ικανοποιητικό αριθμό απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Μια κακή διατροφή, που οφείλεται σε ανθυγιεινές επιλογές ή στην φτώχεια, μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη ανάπτυξη από αυτή που θα μπορούσε να έχει υπό κανονικές συνθήκες το παιδί. Σερβίρετε το παιδί σας και ενθαρρύνετέ το να καταναλώνει ποικιλία φαγητών από κάθε ομάδα τροφών για να εξασφαλίσετε ότι παίρνει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.
Το περιστασιακό πρόχειρο φαγητό που αγαπάει το παιδί σας, δεν είναι αιτία για ανησυχία, θα αρχίσει όμως να γίνεται αν πυκνώσει η συχνότητά του, καθώς έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: familylife.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ένας εύκολος τρόπος για να προβλέψετε το ύψος του παιδιού σας!

Πόσο βάρος και ύψος πρέπει να πάρει το μωρό μου μέχρι τα 2;

Καμπύλες ανάπτυξης: Τι δείχνουν για το φυσιολογικό βάρος και ύψος του μωρού