Κόλαση σοκολάτας… Όχι απλά ένα κέικ! (Από την Αργυρώ)
[babyPostAd]Αν δεν αρκείστε σε ένα απλό κέικ σοκολάτας, και θέλετε την πιο σοκολατένια, την πιο ζουμερή νοστιμιά με σοκολάτα, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς.
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
- 2 βανίλιες
- 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. κακάο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την προετοιμασία για το κολασμένο κέικ με σοκολάτα, κοσκινίζοντας το αλεύρι και το κακάο.
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αβγά, το αλεύρι και το κακάο. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε (έτσι γίνεται πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το ανοίγουμε, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.
Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς C, και ψήνουμε το κέικ για 15-20 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα.
Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Δεν κόβεται όσο είναι ζεστό γιατί τρέχει υγρή η σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε κομμάτια.
Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται για 8 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Δείτε εδώ πώς θα τις βουτυρώσετε σωστα.
Συμβουλές: Ελέγξτε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας. Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, και σχεδόν υγρή η σοκολάτα.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Αν η σοκολάτα είναι η αγαπημένη σας αμαρτία, δείτε εδώ τις 5 καλύτερες συνταγές με σοκολάτα.
ΠΗΓΗ: argiro.gr