Φτιάξτε το πιο εύκολο Moelleux σοκολάτας, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Φτιάξτε το πιο εύκολο Moelleux σοκολάτας, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Moelleux

Συστατικά
  • 200 γρ. NESTLÉ DESSERΤ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • λίγο βούτυρο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες
  • 60 γρ. NESTLÉ DESSERΤ κουβερτούρα λευκή (12 κομμάτια)
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • δυόσμο για διακόσμηση

Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μέλος της οικογένειάς μας, την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Agnotis…

[babyPostAd]Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια 0,5 εκ, και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Στην συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τους κρόκους, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη αφού πρώτα την περάσουμε από κόσκινο.
  • Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά και να μην φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
  • Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας και το μεταφέρουμε μέσα σε ένα κορνέ.
  • Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φόρμες για σουφλέ και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα. Φροντίζουμε να γεμίσουμε την κάθε φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε φόρμας 10 γρ. λευκής κουβερτούρας (2 κομμάτια)
  • Βάζουμε τις φόρμες σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά (τοποθετούμε το ταψί στην πάνω θέση του φούρνου).
  • Όταν τα αφαιρέσουμε από το φούρνο μπορεί να φαίνονται λίγο άψητα στη μέση αλλά μη σας νοιάζει γιατί έτσι πρέπει να είναι.
  • Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα), να ξεκουραστούν μέσα στην φόρμα, ξεφορμάρουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς!

Μιλφέιγ λεμονιού – Η συνταγή της τεμπέλας!

Πανεύκολο κέικ με επικάλυψη Kαραμέλα – Σοκολάτα σαν τεράστιο TWIX!