Συνταγή για αρχάριες: Πανεύκολο cheesecake oreo, για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Συνταγή για αρχάριες: Πανεύκολο cheesecake oreo, για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

cheesecake oreo

Μια συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake oreo, πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο στη παρασκευή του, έτοιμο σε 15 λ για το φούρνο και σε 1 ώρα στο πιάτο σας. Το γαρνίρετε με σαντιγί, το περιχύνετε με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας και πραγματικά, αν προλάβετε, απολαύστε το….

 [babyPostAd]

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα όρεο
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 23 εκ.
  2. Για τη βάση: Toποθετείτε 4-5 oreo λιγότερα από τα μισά μπισκότα όρεο σε μια μεγάλη σακούλα poly bag και με ένα πλάστη τα συνθλίβετε μέχρι να χοντρο-θρυμματιστούν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Τα ρίχνετε στο βουτυρωμένο ταψάκι και τα πιέζετε σε όλη τη βάση του ταψιού μέχρι να έχετε μια ισοπαχή βάση.
  3. Για τη γέμιση: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα υπόλοιπα όρεο με τα χέρια σας, κρατάτε λίγα για γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα τυριού. Ανακατεύετε καλά το μείγμα με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς τα όρεο. Χτυπάτε λίγο το ταψί στο πάγκο της κουζίνας σας, να φύγουν τυχόν φυσαλίδες και πασπαλίζετε από πάνω τα όρεο που κρατήσατε.
  5. Ψήνετε το cheesecake στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να σφίξει καλά στο κέντρο του. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες, ή ακόμα και όλη τη νύχτα να κρυώσει και σφίξει καλά. Πριν το σερβίρετε, προαιρετικά, το γαρνίρετε με σαντιγί και το περιχύνετε με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας.

Πηγή:  sintayes.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα φτιάχνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ κέικ σοκολάτας!

Σήμερα φτιάχνουμε πανεύκολα cookies με κομματάκια σοκολάτας!

Για σήμερα σας προτείνουμε λαχταριστές κρέπες με πραλίνα!