«Οι περισσότεροι βρίσκουμε την αληθινή αγάπη, αλλά δεν την αφήνουμε να ευδοκιμήσει!»: Οι ειδικοί εξηγούν το γιατί!

«Οι περισσότεροι βρίσκουμε την αληθινή αγάπη, αλλά δεν την αφήνουμε να ευδοκιμήσει!»: Οι ειδικοί εξηγούν το γιατί!

giras

«Δεν ήταν ο ιδανικός σύντροφος για μένα»: μια φράση που χρησιμοποιούμε σχεδόν κάθε φορά όταν χωρίζουμε από το έως τότε ταίρι μας είτε για να εξηγήσουμε την αιτία του χωρισμού μας στους άλλους, είτε για να δικαιολογήσουμε την επιλογή μας σε εμάς τους ίδιους. Ωστόσο, το κοινό περιβάλλον σας πάντοτε πίστευε ότι μαζί ήσασταν το τέλειο ζευγάρι! Πολλοί από μας αναρωτιόμαστε πώς γίνεται αυτή που θεωρούσαμε πραγματική αγάπη να ξεθωριάσει στο χρόνο και να σβήσει.

[babyPostAd]Ο Jed Diamond, ένας διάσημος ψυχολόγος, μετά από 40 χρόνια κλινικής έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στην πραγματικότητα βρίσκουν αυτή τη μία και μόνη αληθινή αγάπη που πάντα έψαχναν. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να μείνουν ενωμένοι και να περάσουν μαζί τα 5 στάδια από τα οποία πρέπει για να βγει νικήτρια, αλλά φτάνουν μόνο μέχρι το τρίτο.

  1. Ερωτεύεστε

Ο έρωτας είναι εκείνο το στάδιο κατά το οποίο πετάς στα σύννεφα από την ευτυχία. Είναι η στιγμή που οι επιθυμίες και οι ελπίδες σου προβάλλονται στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Ο σύντροφός σου γίνεται ο ιδανικός και δεν του βρίσκεις το παραμικρό ψεγάδι. Πιστεύεις ότι θα εκπληρώσει κάθε σου επιθυμία και πιστεύεις την κάθε του λέξη. Τώρα πιστεύεις στη δύναμη της αληθινής αγάπης και καμιά φωνή της λογικής δεν μπορεί να σε κάνει να δεις κάτι άλλο.

  1. Γίνεστε ζευγάρι

Σ’ αυτό το στάδιο ο έρωτας γίνεται εντονότερη και τα ραντεβού ακολουθούν το ένα μετά το άλλο μέχρι που γίνονται συγκατοίκηση. Αρχίζετε να μαθαίνετε ο ένας τον άλλο καλύτερα και η παρουσία σας αρχίζει να επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής του συντρόφου σας. Είναι η ώρα που είστε μαζί κι ευτυχισμένοι. Αυτή η περίοδος, ίσως, μετά από μήνες ή χρόνια, να σηματοδοτηθεί από την απόκτηση των παιδιών σας, πράγμα το οποίο θα κάνει το δεσμό σας πιο ισχυρό. Αισθάνεστε προστατευμένοι και επιθυμητοί και πιστεύετε ότι βρήκατε το άλλο σας μισό, ότι η μοίρα όρισε να είστε για πάντα μαζί.

  1. Απογοητεύεστε

Αυτή είναι η περίοδος που οι ελπίδες σας χάνονται. Αρχίζετε να έχετε την εντύπωση ότι τα συναισθήματά σας κάποια μέρα θα εξανεμιστούν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ, ότι ο σύντροφός σας έχει γίνει τελείως προβλέψιμος και η συμπεριφορά του σας ενοχλεί. Αισθάνεστε ότι θέλετε ένα διάλειμμα από το σύντροφό σας. Ίσως να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν κάνει για σας και να σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει λόγος να βασανίζετε να κρατήσετε μια σχέση που θεωρείτε πως έχει ξεθυμάνει.

  1. Δημιουργείτε αληθινή άφθαρτη αγάπη

Αν βάλετε τα δυνατά σας και συνεχίσετε παρά την απροθυμία σας, ίσως να καταφέρετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες του τρίτου σταδίου και να φτάσετε σε αυτό. Το μυαλό σας έχει καθαρίσει τώρα από τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσατε στο αρχικό στάδιο για τον σύντροφό σας και γνωρίζετε πλέον ότι το άτομο απέναντί σας δεν είναι αυτός που τότε με τα μάτια του έρωτα θέλατε να φαντάζεστε, αλλά ένας πραγματικός άνθρωπος. Το αποδέχεστε και, κυρίως, κατανοείτε τα ελαττώματά του. Είναι η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

  1. Χρησιμοποιείτε αυτή τη δύναμη και αλλάζετε τον κόσμο

Συνειδητοποιείτε ότι έχετε μάθει να ξεπερνάτε τις διαφωνίες σας και δημιουργείτε μια βαθιά, ισχυρή, μακροχρόνια σχέση καταλήγοντας σε ένα λυτρωτικό συμπέρασμα: ότι εσείς οι δυο έχετε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι σ’ αυτό τον κόσμο. Τα καταφέρατε για έναν βαθύτερο λόγο. Ίσως να οφείλετε στο γεγονός ότι δουλέψατε μαζί, γράψατε μαζί, δημιουργήσατε κάτι μαζί – μπορεί να οφείλετε οπουδήποτε. Αλλά όταν ξεκινάτε να λειτουργείτε σαν «ένα», έχοντας περάσει κάθε ένα από τα προηγούμενα στάδια, τότε μπορείτε πια με απόλυτη σιγουριά να πείτε ότι «αυτός είναι ο άνθρωπός μου»!

Επιμέλεια κειμένου για το Babyradio: Σοφία Τελιάκη – Bright Side