Συμβουλές για τις πρώτες βόλτες του πρόωρου μωρού

Συμβουλές για τις πρώτες βόλτες του πρόωρου μωρού

πρώτες βόλτες του πρόωρου

Όταν με ρωτάνε αν πέρασα δύσκολα τους πρώτους μήνες με τα πρόωρα διδυμάκια στο σπίτι, λέω συχνά ότι ήμουν τυχερή γιατί ήταν τέλος Νοεμβρίου που βγήκαμε από τη μονάδα και πέρασα ένα χειμώνα κλεισμένη σε ένα δωμάτιο μαζί τους!

[babyPostAd]Παρ’ όλα αυτά επέτρεπα επισκέψεις φίλων και συγγενών στο σπίτι αλλά σε καμία περίπτωση δεν έμπαιναν στο δωμάτιο των παιδιών με παπούτσια ή χωρίς να έχουν απολυμάνει τα χέρια τους ή όλοι μαζί.

Όταν όμως ήρθε η άνοιξη και πλησίαζε το Πάσχα όπου λαχταρούσα και λαχταρούσαν και οι δικοί μου να πάμε στο πατρικό μου στο νησί, άρχισα να αγχώνομαι (και να ξέρετε ότι δεν είμαι αγχωτικός τύπος) με πράγματα όπως η διαδρομή, το πλοίο, ο κόσμος γύρω, ακόμα και τα ζουζούνια που πετάνε στον ανοιξιάτικο ουρανό.

Ψάχνοντας, μετά από καιρό, βρήκα μερικές συμβολές από μια προωρομαμά που είχε τους ίδιους προβληματισμούς με όλες μας, την Κάρυ Μαρς.

Όταν βγαίνει το μωρό από τη ΜΕΝΝ παιδίατροι και νοσηλευτές συνήθως χρησιμοποιούν πολύ σκληρές εκφράσεις οι οποίες εκλαμβάνονται από τους γονείς ως απαγόρευση εξόδου από το σπίτι ή και πλήρη απομόνωση. Παρόλα αυτά επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να βγείτε από το σπίτι μαζί με το μωρό σας βρείτε εδώ μερικές συμβουλές ώστε να προστατέψετε το ανοσοποιητικό του σύστημα όσο το δυνατό περισσότερο.

Αξιολάτρευτοι μαχητές! Μαιευτήριο ντύνει τα πρόωρα μωράκια Bαλεντίνους!

Θωρακίστε το μωρό σας

Σίγουρα κατά τις πρώτες επισκέψεις στο ιατρείο, που είναι απαραίτητες, θα συναντήσετε παιδάκια με γρίπη.  Ο καλύτερος φίλος μας κατά τις επισκέψεις αυτές είναι το καθισματάκι αυτοκινήτου.  Βάζουμε από πάνω και μια μεγάλη κουβέρτα ή εναλλακτικά το τυλίγουμε όλο με την κουβέρτα.  Αυτό συνήθως αποτρέπει τους ανθρώπους να πλησιάσουν ειδικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον σε περιόδους έξαρσης της γρίπης. Αντισταθείτε στον πειρασμό να αποκαλύψετε με καμάρι το μωρό σας και φυσικά προσέξτε να αναπνέει σωστά μέσα στην κουβερτούλα.

Λάβετε υπόψη ότι τα μικρόβια συναθροίζονται στα ιατρεία και ως εκ τούτου με την επιστροφή στο σπίτι πλένουμε αμέσως την κουβέρτα.  Αυτή είναι μια απαραίτητη μέθοδος για να διασφαλίσουμε ότι τα μικρόβια του ιατρείου θα μείνουν εκεί και μόνο εκεί.

Μην χαλαρώνετε ακόμα και σε περιόδους με λιγότερες ιώσεις

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην χαλαρώνετε κατά τις περιόδους μη-γρίπης. Λένε ότι στα μέσα του καλοκαιριού με 35 βαθμούς έξω ο ήλιος καίει όλα τα μικρόβιο και ο αέρας είναι καθαρός.

Παρόλα αυτά συμβαίνει τα παιδάκια να αρρωσταίνουν ακόμα και τον Ιούλιο και ως εκ τούτου αποφύγετε εμπορικά κέντρα και χώρους με πολυκοσμία.  Επίσης χρησιμοποιείτε συνέχεια τα απολυμαντικά μαντηλάκια καθώς αυτά είναι ο καλύτερος φίλος σας στους εξωτερικούς χώρους.

Μην ντρέπεστε να ρωτάτε!

Όταν σκέφτεστε να επισκεφθείτε φίλους και συγγενείς μην ντραπείτε να ρωτήσετε εάν κάποιος είναι άρρωστος ή έχει συνάχι προτού πάρετε την απόφαση. Μερικές φορές είναι δύσκολο γιατί πολλοί παρεξηγούνται ή δεν μπορούν να αντιληφθούν την κατάσταση.  Δεν χρειάζεται να τους αναγκάζετε να απολυμαίνουν τα χέρια τους προτού κρατήσουν το μωρό, αρκεί να είστε σίγουρη ότι δεν είναι άρρωστοι.  Μην ξεχνάτε ότι ένας ιός που μπορεί να να έχει ήπια συμπτώματα σε έναν μεγάλο μπορεί να είναι ολέθριος για το ανοσοποιητικό σύστημα ενός πρόωρου μωρού.  Μην το ρισκάρετε.

Όλα είναι περαστικά!

Θυμηθείτε τέλος ότι αυτό το στάδιο θα περάσει. Θα υπάρξει μια μέρα που δεν θα ανησυχείτε τόσο πολύ για την έξοδο του μωρού σας από το σπίτι.

Αλλά προστατεύοντας το μωρό σας από τους ιούς και τις ασθένειες τους πρώτου μήνες της ζωής τους, του δίνετε τον χρόνο να ωριμάσει το ανοσοποιητικό του σύστημα έτσι ώστε να έχει μια καλή ποιότητα ζωής στο μέλλον.

Καλές ανοιξιάτικες βόλτες!

Πηγή: PREEMIEBABIES101.COM

To διαβάσαμε στο 31ebdomades.gr

Διαβάστε ακόμη:

Για Πάντα Νέοι: Οι 5 πιο… Αθώες Συνήθειες που σας Γερνούν Πρόωρα!

Όλα τα πρόωρα σημάδια του αυτισμού σε μωρά κάτω του ενός έτους!